avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Probleme la munca in Franta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Probleme la munca in Franta

Buna dimineata. Lucrez de aproape o luna in zona Montpellier din Franta. Patronul firmei zice ca am contract de munca desi eu nu l-am vazut si nici semnat. Pe deasupra conditiile de munca sunt grele, lucrez in constructii, iar cerintele exagerate, desi lucrez la romani cu cetatenie franceza. Cea mai grea de suportat e umilinta la care ma tot supun, fiind la mana lor si ca locuinta si ca mijloace de trai, departe de casa si de orice posibilitate de a ma apara. Va rog frumos sa ma invatati cum sa-mi aflu si sa-mi apar drepturile. As merge acasa dar sunt la mana lor cu toate. Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Bojoga , utilizator 22:14, 4 Decembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In Franta , in cazul apariţiei unui conflict de muncă va puteti adresa:
- Conseil de Prud’hommes
- Sindicatelelor
- Tribunalului competent din punct de vedere teritorial, dacă nu dispuneţi de resurse suficiente pentru a vă adresa unui avocat specializat în litigii de muncă.

De asemenea, va puteti adresa Serviciilor de Inspecţie din cadrul Ministerului Muncii:
[ link extern ]
Multumesc frumos pentru orientare, abia am venit de la munca. Voi vedea cum evolueaza situatia si voi cauta o solutie. I
Imi pare rau ca sunt nevoit sa apelez din nou la dumneavoastra. Sunt in situatia de a mi se inchide abuziv contractul de munca( CDI), pentru ca sunt obligat sa plec mai repede in tara si patronul s-a suparat. Am muncit din greu si cate 250 ore pe luna fiind platit cu doar 6 euro/ ora in conditiile in care salariul minim e 9 euro/ ora. Nu mi s-au luat in calcul ore suplimentare sau duminici lucrate, totul a fost platit normal. Mi s-a facut contract de munca doar ca sa fie firma in regula eu nebeneficiind de alt avantaj, n-am nici macar card de sanatate. Va rog sa ma orientati ce sa fac aici dar mai ales in tara pentru ca sunt nevoit sa plec urgent in Romania unde am alte probleme de rezolvat. Multumesc frumos!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
"...Nu mi s-au luat in calcul ore suplimentare sau duminici lucrate, totul a fost platit normal. ..."

În acest caz, puteti sa va dați demisia fara preaviz.
Multumesc pentru raspuns. Pentru ca timpul e scurt ca sa mai fac ceva aici,
deja miercuri trebuie sa fiu plecat, va rog sa-mi spuneti ce sanse am sa fac reclamatii la autoritatile franceze fiind in Romania. As vrea ca macar sa-mi recuperez banii pe toate orele muncite. Daca-mi dau demisia inseamna ca accept situatia de fapt. Cornel Vasile a scris:

"...Nu mi s-au luat in calcul ore suplimentare sau duminici lucrate, totul a fost platit normal. ..."

În acest caz, puteti sa va dați demisia fara preaviz.

Alte discuții în legătură

Gravidă in paris CameliaElla CameliaElla Lucrez in Paris de un an de zile si acum o săptămână o colega (romanca) a anunțat că a rămas insarcinata. Cum patronul nu a fost foarte încântat i a ... (vezi toată discuția)
Salariu neplatit din franta CamyAngy CamyAngy Bună ziua!Am muncit în Franța cu forme legale și pe ultima luna nu m-au plătit.Acum sunt in Romania și mă tot amână cu banii.Unde aș putea depune o ... (vezi toată discuția)
Munca franta CamyAngy CamyAngy Unde ma pot adresa pt ca am muncit in Franta cu contract de munca si nu mi-am primit banii pe ultima luna, eu fiind acum in Romania..Iar patronul ma duce cu ... (vezi toată discuția)