avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu neplatit din Franta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu neplatit din Franta

Bună ziua!Am muncit în Franța cu forme legale și pe ultima luna nu m-au plătit.Acum sunt in Romania și mă tot amână cu banii.Unde aș putea depune o plângere pentru a-mi primi salariu.Sper să mă ajute cineva.Multumesc
Banuiesc ca este vb de o persoana juridica din Franta, cu sediul in Franta. Dac aeste asa, numai autoritatile franceze pot solutiona problema dvs. O plangere la instituia corespondenta ITM-ului din Romania, sau actiune in instanta. Desigur...asta implica anumite costuri din partea dvs.
În situația aparitiei unui conflict de muncă cu un angajator francez, va puteti adresa:
- Conseil de Prud’hommes
- Sindicatelelor
- Tribunalului competent din punct de vedere teritorial, dacă nu dispuneţi de resurse suficiente pentru a vă adresa unui avocat specializat în litigii de muncă.
[ link extern ]

Multumesc pt răspuns.Asa este firma e in Franta iar patronul
roman.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca franta CamyAngy CamyAngy Unde ma pot adresa pt ca am muncit in Franta cu contract de munca si nu mi-am primit banii pe ultima luna, eu fiind acum in Romania..Iar patronul ma duce cu ... (vezi toată discuția)
Probleme la munca in franta Jenu68 Jenu68 Buna dimineata. Lucrez de aproape o luna in zona Montpellier din Franta. Patronul firmei zice ca am contract de munca desi eu nu l-am vazut si nici semnat. Pe ... (vezi toată discuția)
Gravidă in paris CameliaElla CameliaElla Lucrez in Paris de un an de zile si acum o săptămână o colega (romanca) a anunțat că a rămas insarcinata. Cum patronul nu a fost foarte încântat i a ... (vezi toată discuția)