avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort din cauza infidelitatii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort din cauza infidelitatii

Buna ziua am si eu o intrebare ,de o perioada indelungata de timp,tatal meu ii este infidel mamei,eu am cateva dovezi dar nu sunt solide,si as vrea sa stiu daca dovezile obtinute in urma unei investigatii particulare facuta de o firma de detectivi ar fi valabile ca proba in instanta pentru obtinerea divortului din cauza infidelitatii?
Si daca in urma divortului eu cu mami trebuie sa parasim casa,chiar daca eu sunt o persoana cu handicap grav,gradul I,am certificat de handicap iar mama este asistentul meu personal???
Vav multumesc anticipat pentru raspuns!!
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 20:10, 24 Decembrie 2016
Depinde a cui e casa. Cel care este proprietarul casei, va rămâne în propria lui casă.
Faptul că sunteți cu grad de handicapat, nu are nici o relevanță la acest capitol.
Dar nu ați dat detalii să se înțeleagă despre ce este vorba.
De ce vă puneți problema cine rămâne în casă`? La divorț se face partaj dacă locuința e bun comun, iar dacă e bun propriu, celălalt care nu are nimic își face bagajul și pleacă.
`
Dacă mama nu are nimic din casă și vreți să rămâneți cu ea, mergeți în chirie.
Ultima modificare: Joi, 22 Decembrie 2016
Dapix, utilizator
Mama poate obtine despagubiri sau, daca sunt casatoriti de minim 20 de ani, prestatii compensatorii.
pe de alta parte, ar trebui sa lasati problema casniciei lor, in seama parintilor..
Dapix a scris:

Depinde a cui e casa. Cel care este proprietarul casei, va rămâne în propria lui casă.
Faptul că sunteți cu grad de handicapat, nu are nici o relevanță la acest capitol.
Dar nu ați dat detalii să se înțeleagă despre ce este vorba.
De ce vă puneți problema cine rămâne în casă`? La divorț se face partaj dacă locuința e bun comun, iar dacă e bun propriu, celălalt care nu are nimic își face bagajul și pleacă.
`
Dacă mama nu are nimic din casă și vreți să rămâneți cu ea, mergeți în chirie.


Casa e bun comun,e pe numele lui trecuta,dar la momentul achizitionarii casei erau casatoriti,in prezent fiind casatoriti de 29 de ani,cheltuielile comune ale casei cum ar fi intretinerea,lumina sunt impartite la 3 fiecare platind partea care se cuvine mama vrea sa-i plateasca jumatatea din casa, asa cum e normal dar banca nu acorda imprumut atat de mare deoarece e venitul prea mic,iar de chirie nu ajung banii,ea avand doar salariul de asistent de personal si eu o indemnizatie,mai concret ma intereseaza daca exista vreo posibilitate de a ramane noi in casa si de-ai platii lui treptat banii pe jumatatea care i se cuvine?
Sunt casatoriti de 29 de ani,si te rog nu ma judeca,am adresat aceasta intrebare la rugamintea mamei mele,a vrut sa afle pararea unui avocat referitor la situatia care se afla!
Nu va judeca nimeni aici, insa dupa cum ati pus problema initial, am crezut ca mama habar n-are ca o inseala sotul.

de o perioada indelungata de timp,tatal meu ii este infidel mamei,eu am cateva dovezi dar nu sunt solide,si as vrea sa stiu daca dovezile obtinute in urma unei investigatii particulare facuta de o firma de detectivi ar fi valabile ca proba in instanta pentru obtinerea divortului din cauza infidelitatii?


Trebuie sa mai stiti ca va aflati pe un forum public, nu raspund numai avocati , ci oricine care respecta regulamentul de postare, asa ca daca mama vrea sa afle parerea unui avocat, trebuie sa mearga la cabinetul unui avocat.



mai concret ma intereseaza daca exista vreo posibilitate de a ramane noi in casa si de-ai platii lui treptat banii pe jumatatea care i se cuvine?


Nu. Poate face asta cu ajutorul creditorului, altfel , nu.
Sa incerce sa ajunga la un acord sa vanda impreuna casa si fiecare sa isi ia ceva mai mic.

Poate cere prestatii compensatorii odata cu divortul daca dovedeste vina lui la divort.


Art. 390
Condiţiile prestaţiei compensatorii
(1) În cazul în care divorţul se pronunţă din culpa exclusivă a soţului pârât, soţul reclamant poate beneficia de o prestaţie care să compenseze, atât cât este posibil, un dezechilibru semnificativ pe care divorţul l-ar determina în condiţiile de viaţă ale celui care o solicită.
(2) Prestaţia compensatorie se poate acorda numai în cazul în care căsătoria a durat cel puţin 20 de ani.

"Prestatia compensatorie se poate acorda sub forma unei sume de bani de platit lunar, unei sume de bani globala (forfetara) ori sub forma unui drept de folosinta pentru anumite bunuri imobile. Atat suma de bani platibila lunar cat si dreptul de folosinta pot fi stabilite pentru intreaga viata a sotului nevinovat sau pentru o perioda determinata de timp."
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Sotia inselata, cu o fata de 17 ani, care a nascut. informatii despre partaj, divort, bani, avere... Lutefact Lutefact Buna ziua, Situatia mea sta in felul urmator: Tatal meu s-a combinat (el nu recunoaste nici acum) cu o fata, ea avea 16 ani pe atunci, iar la 18 ani a ... (vezi toată discuția)
Divort paula-mary paula-mary Buna seara.Va rog din tot sufletul sa ma ajutati deoarece sunt intr-o situatie disperata.Sunt casatorita de 30 de ani dar sotul meu are o relatie cu alta ... (vezi toată discuția)
Divort dupa 25 de ani de casnicie LILIEMA LILIEMA Buna ziua, Ca sotie in ce conditii asi avea dreptul sa-mi plateasca sotul o renta /luna , tinand cont de faptul ca salariul sau este peste dublul salariului ... (vezi toată discuția)