Nu va judeca nimeni aici, insa dupa cum ati pus problema initial, am crezut ca mama habar n-are ca o inseala sotul.
de o perioada indelungata de timp,tatal meu ii este infidel mamei,eu am cateva dovezi dar nu sunt solide,si as vrea sa stiu daca dovezile obtinute in urma unei investigatii particulare facuta de o firma de detectivi ar fi valabile ca proba in instanta pentru obtinerea divortului din cauza infidelitatii?
Trebuie sa mai stiti ca va aflati pe un forum public, nu raspund numai avocati , ci oricine care respecta regulamentul de postare, asa ca daca mama vrea sa afle parerea unui avocat, trebuie sa mearga la cabinetul unui avocat.
mai concret ma intereseaza daca exista vreo posibilitate de a ramane noi in casa si de-ai platii lui treptat banii pe jumatatea care i se cuvine?
Nu. Poate face asta cu ajutorul creditorului, altfel , nu.
Sa incerce sa ajunga la un acord sa vanda impreuna casa si fiecare sa isi ia ceva mai mic.
Poate cere prestatii compensatorii odata cu divortul daca dovedeste vina lui la divort.
Art. 390
Condiţiile prestaţiei compensatorii
(1) În cazul în care divorţul se pronunţă din culpa exclusivă a soţului pârât, soţul reclamant poate beneficia de o prestaţie care să compenseze, atât cât este posibil, un dezechilibru semnificativ pe care divorţul l-ar determina în condiţiile de viaţă ale celui care o solicită.
(2) Prestaţia compensatorie se poate acorda numai în cazul în care căsătoria a durat cel puţin 20 de ani.
"Prestatia compensatorie se poate acorda sub forma unei sume de bani de platit lunar, unei sume de bani globala (forfetara) ori sub forma unui drept de folosinta pentru anumite bunuri imobile. Atat suma de bani platibila lunar cat si dreptul de folosinta pot fi stabilite pentru intreaga viata a sotului nevinovat sau pentru o perioda determinata de timp."
[ link extern ]