Buna ziua,
Ca sotie in ce conditii asi avea dreptul sa-mi plateasca sotul o renta /luna , tinand cont de faptul ca salariul sau este peste dublul salariului meu , si in ultimii ani nu a contribuit cu mai nimic la cheltuielile casei, relatiile dintre noi nemai fiind bune (infidelitati din partea lui numeroase , batai- de care stiu prietenele mele - nu am certificat ).Nu am contract prenuptial -nu se facea atunci.
Daca asi fii in somaj sau asi avea o pensie mica , asi putea cere acest lucru in instanta ? Ce costuri din partea mea implica acest lucru?
Intai trebuie sa stiti ce vreti ca astfel va putem sfatui si ce veti cere instantei. Apoi nu puteti pune problema ( cel putin in instanta) pt situatii viitoare, somaj sau pensie mica. Cererea se face concret pt o problema actuala cu care va confruntati.
In situatia in care divortul s-ar pronunta din vina exclusiva a sotului parat, ati putea beneficia de o prestatie compensatorie, avand in vedere ca e vorba despre o casatorie de cel putin 20 de ani, tinand cont si de fapul ca ar exista un dezechilibru pe care divortul l-ar crea in privinta conditiilor dumneavoastra de viata, precum si prin raportare la resursele sotului din momentul divortului. O astfel de prestatie poate fi acordata si sub forma unei rente viagere. Avand in vedere ca nu aveti o incapacitate de munca, prestatia compensatorie ar ramane singura varianta.
Divort
janinabode
buna.sunt intr-o situatie destul de penibila dupa o casnicie de 20,in care sotul s-a ocupat cu jocurile de noroc si nu a contribuit financiar in familie,am ... (vezi toată discuția)
Despagubiri dupa divort
LUCY04
Buna ziua. As vrea sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Tatal meu a inaintat o cerere de divort la Judecatoria sect 1 impotriva mamei mele dorind ca divorul sa ... (vezi toată discuția)
Divort
paula-mary
Buna seara.Va rog din tot sufletul sa ma ajutati deoarece sunt intr-o situatie disperata.Sunt casatorita de 30 de ani dar sotul meu are o relatie cu alta ... (vezi toată discuția)