avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort dupa 25 de ani de casnicie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort dupa 25 de ani de casnicie

Buna ziua,
Ca sotie in ce conditii asi avea dreptul sa-mi plateasca sotul o renta /luna , tinand cont de faptul ca salariul sau este peste dublul salariului meu , si in ultimii ani nu a contribuit cu mai nimic la cheltuielile casei, relatiile dintre noi nemai fiind bune (infidelitati din partea lui numeroase , batai- de care stiu prietenele mele - nu am certificat ).Nu am contract prenuptial -nu se facea atunci.
Daca asi fii in somaj sau asi avea o pensie mica , asi putea cere acest lucru in instanta ? Ce costuri din partea mea implica acest lucru?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:25, 26 Aprilie 2014
Vreti sa si divortati ?
nu stiu cat mai rabd ...deja cred ca clachez ...
Intai trebuie sa stiti ce vreti ca astfel va putem sfatui si ce veti cere instantei. Apoi nu puteti pune problema ( cel putin in instanta) pt situatii viitoare, somaj sau pensie mica. Cererea se face concret pt o problema actuala cu care va confruntati.
In situatia in care divortul s-ar pronunta din vina exclusiva a sotului parat, ati putea beneficia de o prestatie compensatorie, avand in vedere ca e vorba despre o casatorie de cel putin 20 de ani, tinand cont si de fapul ca ar exista un dezechilibru pe care divortul l-ar crea in privinta conditiilor dumneavoastra de viata, precum si prin raportare la resursele sotului din momentul divortului. O astfel de prestatie poate fi acordata si sub forma unei rente viagere. Avand in vedere ca nu aveti o incapacitate de munca, prestatia compensatorie ar ramane singura varianta.
pana la ce suma se poate ridica prestatia compensatorie, raportata la salariul sotului?

Alte discuții în legătură

Divort janinabode janinabode buna.sunt intr-o situatie destul de penibila dupa o casnicie de 20,in care sotul s-a ocupat cu jocurile de noroc si nu a contribuit financiar in familie,am ... (vezi toată discuția)
Despagubiri dupa divort LUCY04 LUCY04 Buna ziua. As vrea sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Tatal meu a inaintat o cerere de divort la Judecatoria sect 1 impotriva mamei mele dorind ca divorul sa ... (vezi toată discuția)
Divort paula-mary paula-mary Buna seara.Va rog din tot sufletul sa ma ajutati deoarece sunt intr-o situatie disperata.Sunt casatorita de 30 de ani dar sotul meu are o relatie cu alta ... (vezi toată discuția)