Buna ziua,
Ca sotie in ce conditii asi avea dreptul sa-mi plateasca sotul o renta /luna , tinand cont de faptul ca salariul sau este peste dublul salariului meu , si in ultimii ani nu a contribuit cu mai nimic la cheltuielile casei, relatiile dintre noi nemai fiind bune (infidelitati din partea lui numeroase , batai- de care stiu prietenele mele - nu am certificat ).Nu am contract prenuptial -nu se facea atunci.
Daca asi fii in somaj sau asi avea o pensie mica , asi putea cere acest lucru in instanta ? Ce costuri din partea mea implica acest lucru?
Pentru a obtine o pestatie compensatorie aveti de indeplinit mai multe conditii, ca aveti o casnicie ce a durat mai mult de 20 de ani, o indepliniti. Mai trebuie sa dovediti culpa exclusiva a sotului si faptul ca prin divort suferiti un dezechilibru. Se vor analiza conditiile dvs de trai acum casatorita fiind pt a stabili daca prin divort veti suferi un dezechilibru. poate nu va da bani acum si nu contribuie la cheltuielile casei, dar nu veti mai avea unde locui dupa divort, e un ex.
Prestatia ar consta in plata unei sume de bani lunar sau o suma globala sau constituirea unui drept de folosinta.
In stabilirea unei prestatii se tine cont de situatia fiecarui sot- financiara, locativa..
Prestatia nu e nici pensie ( care ar putea fi de maxim 1/4 din venitul sotului) si nici despagubire , ci se acorda numai daca prin divort suferiti un dezechilibru financiar. Sa zicem ca acum stati intr-o casa a sotului si aveti un nivel de trai ridicat, se vrea ca dupa divort , daca divortati din vina sotului sa nu va coborati cu prea mult nivelul de trai, sa fiti nevoita sa stati intr-o casa de chirpici la tara si fara curent.
In situatiile de mai sus vorbim de divort, doamna nu a zis clar daca vrea sa divorteze.
In plus, nu am priceputȘ azi aveti bani sa intretineti doi, dupa divort nu va ajung nici dv. sau care este exact suferinta sau dezechilibrul financiar pentru care doriti bani... ca e extrem de important intr-o cerere.
acum am salariul de 1500 net , cu posibilitatea de a intra curand in somaj (societatea este in insolventa ) , iar sotul are un salariu de 3500 net.
Divortul pluteste in aer...nu am dovezi certe sa-l fii prins cu cineva, poze ,inregistrari, ci indirecte( batai de 4 ani de care stiu prietenele, veniri acasa totdeauna tarziu cand toti colegii sai pleaca la ora terminarii programului,faptul ca nu da bani in casa ,ca nu se implica in nici o activitate din casa, mi-a cerut mereu sa nu mai vin la casa parinteasca a lui unde isi petrece toate sfarsiturile de saptamana deoarece il deranjez in intalnirile lui).
Daca divortul se da din vina amandorura in cazul in care el vine cu cine stie ce argumente, nu mai pot sa primesc nici o compensatie financiara?
Divort
janinabode
buna.sunt intr-o situatie destul de penibila dupa o casnicie de 20,in care sotul s-a ocupat cu jocurile de noroc si nu a contribuit financiar in familie,am ... (vezi toată discuția)
Despagubiri dupa divort
LUCY04
Buna ziua. As vrea sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Tatal meu a inaintat o cerere de divort la Judecatoria sect 1 impotriva mamei mele dorind ca divorul sa ... (vezi toată discuția)
Divort
paula-mary
Buna seara.Va rog din tot sufletul sa ma ajutati deoarece sunt intr-o situatie disperata.Sunt casatorita de 30 de ani dar sotul meu are o relatie cu alta ... (vezi toată discuția)