avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... reducerea taxei de expertiza contabila
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

reducerea taxei de expertiza contabila

Reducerea si esalonarea taxei de expertiza contabila pt o persoana fizica se poate realiza si in ce conditii?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:05, 22 Decembrie 2016
Presupun ca va referiti la onorariul provizoriu stabilit de catre instanta de judecata pentru expertul desemnat sa efectueze o expertiza tehnica judiciara.
Acest onorariu trebuie platit, integral, la CEC in contul Biroului local pentru expertize tehnice judiciare, pe numele expertului desemnat. Documentul de plata se depune la dosarul cauzei, in original.
Expertul nu se va apuca de expertiza daca onorariul provizoriu nu este platit integral.
Daca nu aveti posibilitatea sa platiti onorariul provizoriu, puteti formula o cerere de ajutor public judiciar catre instanta de judecata, cu respectarea prevederilor OUG nr.51/ 2008 cu modificarile si completarile ulterioare. Daca instanta aproba ajutorul public judiciar, onorariul provizoriu se plateste de catre Ministerul justitiei.
O data cu depunerea raportului de expertiza, expertul, in functie de activitatea depusa si cheltuielile efectuate in timpul derularii activitatilor privind expertiza, depune un decont de cheltuieli care poate contine suplimentarea onorariului provizoriu stabilit de instanta de judecata. Suplimentul de onorariu, daca se aproba de catre instanta, trebuie platit, integral, in termen de 5 zile de la aprobare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza - procedura cerebel33 cerebel33 Buna ziua, care este procedura intr-un dosar de partaj privind expertiza bunurilor comune? Se primeste adresa de instiintare cu data la care vine expertul ... (vezi toată discuția)
Plata expert contabil litigiu augustin39 augustin39 mi sa desemnat un expert contabil la un proces pe care il am cu fostul angajator pt plata orelor suplimentare...pana la urmatorul termen mi sa impus sa platesc ... (vezi toată discuția)
Onorariu provizoriu IrinaAndries IrinaAndries Buna ziua. Intr-o actiune in constatare s-a pus in discutie completarea unui raport de expertiza cu privire la un teren, in apel. Drept urmare UAT X trebuie sa ... (vezi toată discuția)