avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Plata expert contabil litigiu
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Plata expert contabil litigiu

mi sa desemnat un expert contabil la un proces pe care il am cu fostul angajator pt plata orelor suplimentare...pana la urmatorul termen mi sa impus sa platesc 500 lei...va rog frumos puteti sa imi spuneti daca se poate plati esalonat suma pe care o voi plati expertului contabil dupa plata ascestei sume de 500 lei?cam cat costa un expert contabil?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 20:30, 20 Martie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In termen de 5 zile de la incheierea de sedinta prin care a fost desemnat expertul, termenul d edepunere raport de expertiza si s-a fixat onorariul provizoriu (in cazul dvs.inteleg ca de 500 lei) trebuie sa depuneti banii in contul Biroului local pentru expertize tehnice judiciare pe numele expertului desemnat. Daca nu depuneti onorariul provizoriu, riscati ca instanta sa dispuna decaderea dvs. din dreptul de expertiza, caz in care se au in vedere doar mentiunile partii adverse in proces.
in functie de volumul de lucru, expertul poate cere o data cu depunerea raportului si suplimentarea onorariului provizoriu. Suplimentul de onorariu, daca este aprobat de catre instanta, trebuie depus de dvs. in 5 zile de la incheierea de sedinta, in caz contrar se poate amana pronuntarea hotararii de catre instanta.
Daca veti castiga procesul puteti cere instantei sa aprobe recuperarea cheltuielilor de judecata (onorariu expert. onorariu avocat, etc.) de la partea care a pierdut procesul.
Daca nu dispuneti de bani, puteti solicita instantei sa va aprobe un ajutor public judiciar in materie civila daca va incadrati in prevederile OUG nr.51/ 2008 cum modificarile si completarile ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata onorariu expert contabil. Lauramoro Lauramoro Sunt parte intr-un proces civil cu o firma de recuperare. Nu am solicitat expert contabil ci doar prescrierea datoriei(au trecut mai mult de 3 ani) si, ... (vezi toată discuția)
Plata expert judiciar floricris2009 floricris2009 Buna ziua. Daca la o expertiza efectuata de un expert acesta a solicitat suplimentarea onorariului, iar partile au formulat, dupa depunerea raportului de ... (vezi toată discuția)
Reducerea taxei de expertiza contabila arabilaura arabilaura Reducerea si esalonarea taxei de expertiza contabila pt o persoana fizica se poate realiza si in ce conditii? (vezi toată discuția)