Sunt parte intr-un proces civil cu o firma de recuperare. Nu am solicitat expert contabil ci doar prescrierea datoriei(au trecut mai mult de 3 ani) si, eventual, existenta unei clauze abuzive in contractul de credit. Judecatorul a solicitat o expertiza contabila. Suma este foarte mare pentru mine! Cine o plateste totusi? Nici macar nu stiu daca e favorabila pentru mine! Deja am platit de 2 ori timbrul judiciar, cautiunea, onorariul avocatului.
In incheierea de sedinta, instanta trebuie sa precizeze cine achita onorariul provizoriu pentru expert - una din parti sau ambele parti in proces in procente egale.
Onorariul se plateste in contul Biroului local pentru expertize tehnice judiciare, deschis la CEC pe numele expertului desemnat de instanta de judecata, in termen de 5 zile de la incredintare.
Neplata onorariului duce la decaderea din proba cu expertiza a partii care nu a achitat onorariul asa cum a stabilit instanta de judecata.
Daca nu dispuneti de bani puteti solicita instantei sa va aprobe un ajutor public judiciar in materie civila conform prevederilor OUG nr. 51/ 2008 cu modificarile si completarile ulterioare. Ajutorul se acorda infunctie de venit pe persoana al solicitantului.