avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Plata onorariu expert contabil.
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Plata onorariu expert contabil.

Sunt parte intr-un proces civil cu o firma de recuperare. Nu am solicitat expert contabil ci doar prescrierea datoriei(au trecut mai mult de 3 ani) si, eventual, existenta unei clauze abuzive in contractul de credit. Judecatorul a solicitat o expertiza contabila. Suma este foarte mare pentru mine! Cine o plateste totusi? Nici macar nu stiu daca e favorabila pentru mine! Deja am platit de 2 ori timbrul judiciar, cautiunea, onorariul avocatului.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 19:02, 18 Aprilie 2016
In incheierea de sedinta, instanta trebuie sa precizeze cine achita onorariul provizoriu pentru expert - una din parti sau ambele parti in proces in procente egale.
Onorariul se plateste in contul Biroului local pentru expertize tehnice judiciare, deschis la CEC pe numele expertului desemnat de instanta de judecata, in termen de 5 zile de la incredintare.
Neplata onorariului duce la decaderea din proba cu expertiza a partii care nu a achitat onorariul asa cum a stabilit instanta de judecata.
Daca nu dispuneti de bani puteti solicita instantei sa va aprobe un ajutor public judiciar in materie civila conform prevederilor OUG nr. 51/ 2008 cu modificarile si completarile ulterioare. Ajutorul se acorda infunctie de venit pe persoana al solicitantului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata expert contabil litigiu augustin39 augustin39 mi sa desemnat un expert contabil la un proces pe care il am cu fostul angajator pt plata orelor suplimentare...pana la urmatorul termen mi sa impus sa platesc ... (vezi toată discuția)
Cine plateste expertiza intr-o cauza civila? marinmariana marinmariana Buna ziua . Sunt parata intr-o cauza civila in care tribunalul a solicitat I.N.E.C. expertiza grafologica. Cine trebuie sa plateasca contravaloarea ... (vezi toată discuția)
Expertiza judiciara in contencios administrativ si fiscal marianaflore marianaflore In cazul il care instanta propune si admite din oficiu proba cu expertiza in cazul unei decizii de impunere a Casei de asigurari de sanatate in privinta ... (vezi toată discuția)