avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acord de recunoastere cu procurorul (faptas minor)
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acord de recunoastere cu procurorul (faptas minor)

Am condus fara permis , nu am oprit la semnalul politistului, am pierdut controlul si am facut accident, fara victime si am fugit de la locul accidentului. Precizez ca sunt minor. Am recunoscut la politie iar acum astept sa inceapa urmarirea penala. Aveti idee daca se accepta acordul de recunoastere cu procurorul ce pedeapsa pot primi? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 11:36, 30 Decembrie 2016
ART. 114 c.p.
Consecinţele răspunderii penale
(1) Faţă de minorul care, la data săvârşirii infracţiunii, avea vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani se ia o măsură educativă neprivativă de libertate.
(2) Faţă de minorul prevăzut în alin. (1) se poate lua o măsură educativă privativă de libertate în următoarele cazuri:
a) dacă a mai săvârşit o infracţiune, pentru care i s-a aplicat o măsură educativă ce a fost executată ori a cărei executare a început înainte de comiterea infracţiunii pentru care este judecat;
b) atunci când pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea săvârşită este închisoarea de 7 ani sau mai mare ori detenţiunea pe viaţă.

ART. 115
Măsurile educative
(1) Măsurile educative sunt neprivative de libertate sau privative de libertate.
1. Măsurile educative neprivative de libertate sunt:
a) stagiul de formare civică;
b) supravegherea;
c) consemnarea la sfârşit de săptămână;
d) asistarea zilnică.
2. Măsurile educative privative de libertate sunt:
a) internarea într-un centru educativ;
b) internarea într-un centru de detenţie.
(2) Alegerea măsurii educative care urmează să fie luată faţă de minor se face, în condiţiile art. 114, potrivit criteriilor prevăzute în art. 74.

ART. 480 c.p.p.
Condiţiile încheierii acordului de recunoaştere a vinovăţiei
#M35
(1) Acordul de recunoaştere a vinovăţiei se poate încheia numai cu privire la infracţiunile pentru care legea prevede pedeapsa amenzii sau a închisorii de cel mult 15 ani.
#B
(2) Acordul de recunoaştere a vinovăţiei se încheie atunci când, din probele administrate, rezultă suficiente date cu privire la existenţa faptei pentru care s-a pus în mişcare acţiunea penală şi cu privire la vinovăţia inculpatului. La încheierea acordului de recunoaştere a vinovăţiei, asistenţa juridică este obligatorie.
#M2
(3) *** Abrogat
#M35
(4) Inculpatul beneficiază de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii şi de reducerea cu o pătrime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei amenzii. Pentru inculpaţii minori se va ţine seama de aceste aspecte la alegerea măsurii educative; în cazul măsurilor educative privative de libertate, limitele perioadelor pe care se dispun aceste măsuri, prevăzute de lege, se reduc cu o treime.
Ultima modificare: Joi, 22 Decembrie 2016
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Multumesc de ajutor,chiar folositor. O intrebare as mai avea. Mi se interzice sa conduc pe o perioada de timp?
Minorul NU are drept sa conduca. NICIODATA. In SUA de la 16 ani parca.
@GermanAlex, userul nu a intrebat daca are dreptul sa conduca un vehicul in perioada minoritatii, ci din momentul in care va deveni major. Asa incat, raspunsul dvs, desi v-ati gandit probabil ca este extrem de interesant, are valoare zero in aceasta discutie.

Deci, daca doriti sa fiti folositor, atunci raspundeti la aceasta intrebare :
Userul, astazi minor si cercetat pentru o infractiune (sau mai multe) la regimul circulatiei rutiere, va avea dreptul sa obtina carnet si sa conduca vehicule la implinirea varstei de 18 ani ori nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act sexual intre minori Hulio Hulio Salutare, daca 2 minori au intretinut relati sexuale din care a rezultat un copil, si parintii fetei vrând sa il de-a in judecata pe baiat care a implinit ... (vezi toată discuția)
Minor in curs de judecată penal de 13 ani Daniela Ali Daniela Ali Buna ziua, A-și dori sa stiu daca un minor de 15 ani cand a fost comisa fapta cu partea de intimat inculpat in proces de 13 ani fara antecedente penale poate ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor viorel sun viorel sun Salut am un prieten care la înjunghiat pe un prieten de a lui într.un conflict întrucât a recunoscut partea vătămată ca el la provocat și ca la bătut ... (vezi toată discuția)