avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Grupa de munca pentru sudori
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Grupa de munca pentru sudori

Buna seara,va rog sa ma ajutati cu niste informatii corecte legate de obtinerea acestei grupe.Inteprinderea unde au lucrat parintii mei refuza sa mai elibereze adeverinta cu grupa de munca,si ,mai stiu ca amandoi au depus actele pt intentarea unui proces la adresa inteprinderii in 2015,dar fara raspuns pana in prezent.Ce este de facut pt a obtine acest drept si daca il obtinem exista lege in vigoare pt a recunoaste aceast drept?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:31, 26 Decembrie 2016
Daca au deschis actiune in instanta trebuie sa va interesati latribunal de stadiul dosarului. In cadrul procesului se va dispune o expertiza tehnica judiciara in specialitatea protectia muncii. Expertul va verifica documentele existente la firma si va stabili daca parintii dvs. au lucrat in conditii de grupa de munca. In baza concluziilor raportului de experiza instanta va decide.
Au castigat,li s-au recunoscut grupa 1 sau 2 de munca,si urmeaza ca inteprinderea sa le elibereze adeverintele,dar ma intreb daca aceasta grupa li se cumuleaza cu vechimea,exista lege in prezent in care se precizeaza acest lucru?
Legea 263/2010

art.17
(1) Constituie stagiu de cotizare şi perioada suplimentară la vechimea în muncă sau la vechimea în serviciu acordată în baza legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001 pentru perioadele realizate în grupa I, a II-a, respectiv în condiţii deosebite, condiţii speciale şi alte condiţii, în cazul persoanelor prevăzute la art. 6 alin. (1) pct. I lit. c).
.....

art.18
Pentru perioadele ulterioare datei de 1 aprilie 2001 care reprezintă, conform legii, stagiu de cotizare realizat în condiţii deosebite, condiţii speciale sau alte condiţii de muncă se acordă perioade suplimentare la vechimea în muncă sau la vechimea în serviciu, care constituie stagii de cotizare în condiţii normale, după cum urmează:
a) 3 luni pentru fiecare an lucrat în condiţii deosebite de muncă;
b) 6 luni pentru fiecare an lucrat în condiţii speciale de muncă;
c) 12 luni pentru fiecare an lucrat în alte condiţii de muncă aşa cum sunt reglementate la art. 29 alin. (2).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru grupa a ii se acordă vechime suplimentară conform l. 3/1977? cernatlarisa cernatlarisa Pentru 4 ani, 3 luni, 18 zile de grupa a II cât se acordă vechime suplimentară? Multumesc! (vezi toată discuția)
Grupa i de munca s-a transformat in grupa ii de munca? nina55 nina55 am lucrat 7 ani in gr 1 de munca si pe4 ian 2012,a dus adeverinta la casa de pensii pt recalcularea deciziei si mi sa spus ca de la 01.01.2012 grupa 1 se ... (vezi toată discuția)
Grupe de munca Constantin 1411 Constantin 1411 Care sunt beneficiile grupelor de munca si ce articol din codul muncii sta la baza acestora (vezi toată discuția)