Normă metodologică din 19/12/2007,de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 43 din 18/01/2008
art. 43 si 44 ali.1. Nu fac referire strict la "Comisioane" dar:
-Comisionele bancare de orice fel, incasare/plati reprezinta o chelutiala administrativa a asociatiei.
La comisioanele retinute pentru plata facturilor e destul de clar, plati facute in interesul asociatiei, se distribuie pe cota parte tuturor proprietarilor, dar la comisioanele retinute la incasare intretinere mi se pare corect sa fie platite doar de acei proprietari care efectueaza plata prin banca.
Eu administrez mai multe asociații care achita întreținerea la banca si banca e undeva la 300 -500 de meretri fata de asociație. Pot achita Întreținerea in același moment cu facturile către furnizori. De aceia am zis ca dacă exista program de încasare cei care achita la banca suporta comisionul dacă nu au program de incasare comisioanel sunt ale asociației. Am observat ca toată lumea evita aceasta metoda de plata din comoditate. E mai comod sa achiți la administrator decât sa plătești la banca chiar dacă acolo achiți facturile si stai la aceiași coada. Si cei care refuza sa achite întreținerea la banca i mi spun ca așa s-au obișnuit si ca le e mai comod așa si apoi vor sa mai discute între ei....
~ final discuție ~