avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata zilelor de sarbatoare lucrate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata zilelor de sarbatoare lucrate

buna ziua,

as dori cateva informatii in legatura cu plata zilelor de sarbatoare legala lucrate.
Va dau un exemplu,
Luna noiembrie 2016 a avut 21 de zile lucratoare si 9 libere.Deaorece firma noastra are un program special noi am lucrat 21 de zile am luat 9 libere dar una din zillele in care am lucrat a fost ziua 30/11/2016 care e o zi de sarbatoare.
as dori sa stiu daca salariul ar trebui sa fie acelasi in condittile in care am lucart 21 de zile din care una de sarbatoare cu salariul in care as fi lucrat 21 de zile dar as fi fost libera pe 30/11 .
Daca nu , cum ar fi trebuit sa fie platita aceasta zi?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:16, 29 Decembrie 2016
Pentru munca desfasurata in zilele de sarbatoare legala, salariatul beneficiaza:
- compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile. In ziua respectiva in care i se va compensa ziua de munca dintr-o zi de sarbatoare legala, nu i se va acorda salariul.


sau

- in cazul in care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, salariatii beneficiaza, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarbatori legale olteanutinca olteanutinca cum se remunereaza lucrul sambata ,duminica si in zillele sarbatori legale conform contractuului de munca ,sau ce pevede in acest sens? (vezi toată discuția)
Ziua 2 mai 2016 adrian577 adrian577 buna ziua va rog sa-mi spuneti daca ziua de 2 mai 2016 este zi libera..... platita. multumesc (vezi toată discuția)
Zile sarbatoare vasilegabriel vasilegabriel Data de 30.11 este zi libera asta inseamna ca in luna 11 sunt 9 zile libere. Cand primesti ziua libera daca lucrezi in data de 30.11.? (vezi toată discuția)