avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Inselaciune cumparare casa`
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Inselaciune cumparare casa`

Buna seara, acum 2 zile parintii mei au cumparat o casa cu un teren de 850 de metri patrati fara sa stie ca in n acte suprafata este de 250 de metri diferenta fiind concesionata de la primarie de fostul proprietar. Parintii mei sunt batrani iar cand le-a fost aratata si prezentata curtea au crezut ca tot ce vad este 250 de metri ca in acte si au achitat suma si au facut actele la notar. Azi au aflat ca au fost pacaliti. Ce este de facut in acest caz?
Ultima modificare: Joi, 29 Decembrie 2016
andreifor, utilizator
Cel mai recent răspuns: ili47 , utilizator 12:58, 31 Decembrie 2016
Din pacate , pentru parintii dvs , tranzactia a fost legala ! Ei au platit pentru o casa si 250 mp iar notarul a specificat acest lucru atat verbal cat si in documente ! Faptul ca ei au crezut ca au cumparat intreaga suprafata prezentata ... greu de demonstrat ca au fost pacaliti .
Acolo este o casa cu curte, ingradita cu un gard mare, suprafata de 850 metri. Este foarte usor sa te fi pacalit daca nu te pricepi la cifre si nu vorbesti in metri patrati.
Se poate lua in considerare o inducere in eroare a cumparatorului daca intreaga suprafata este imprejmuita iar cumparatorul nu a fost informat despre concesionarea terenului de la primarie.
In schita cadastrala este identificata suprafata reala de 250 mp?
Pretul platit corespunde unei suprafete de 250 sau 850 mp?
Este identificata dar nu iti dai seama foarte bine...Nu li s-a spus nimic. Acum am aflat ca defapt nici fostul proprietar nu a concesionat ci doar la imprejmuit si folosit la vanzare. Diferenta de 600 de metri fiind terenul primariei din localitate. Lor le-a fost prezentat si vandut ca un intreg.
Se poate lua in considerare inselaciunea daca le-a fost prezentat ca un intreg.
Lamuriti si daca pretul corespunde unei suprafete de 850 sau 250 mp.
Trebuie consultat un avocat cu sctele in fata.

Alte discuții în legătură

Buna dimineata si la multi ani 2022. numele meu este andrei gabriel ... Andrei I. Gabriel I.I. Andrei I. Gabriel I.I. Buna dimineata si la multi ani 2022. Numele meu este Andrei Gabriel iar la inceputul anului 2021 am achitat in vederea achizitionarii unei garsoniere suma de ... (vezi toată discuția)
Punerea in posesie coca_ab coca_ab am o casa cu gradina aferenta.dupa 1990 am fost pusi in posesie cu terenul de sub casa ,am primit un ordin al prefectului prin care ni se dadea si gradina dar ... (vezi toată discuția)
Impozit pe casa Gommer Gommer Buna ziua! Tata are o casa la tara, la care anul trecut impozitul a fost de 70 de lei,in 2009 120 de lei, iar pentru anul 2011 are 270 de lei de platit. La ... (vezi toată discuția)