avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Inselaciune cumparare casa`
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Inselaciune cumparare casa`

Buna seara, acum 2 zile parintii mei au cumparat o casa cu un teren de 850 de metri patrati fara sa stie ca in n acte suprafata este de 250 de metri diferenta fiind concesionata de la primarie de fostul proprietar. Parintii mei sunt batrani iar cand le-a fost aratata si prezentata curtea au crezut ca tot ce vad este 250 de metri ca in acte si au achitat suma si au facut actele la notar. Azi au aflat ca au fost pacaliti. Ce este de facut in acest caz?
Ultima modificare: Joi, 29 Decembrie 2016
andreifor, utilizator
Cel mai recent răspuns: ili47 , utilizator 12:58, 31 Decembrie 2016
.........da, imi aduc aminte ,ca scria pe Cf-l meu conf.Leg 58/1974 ,terenul apartine statului Roman.
Asa amintesc ca inaintea Revolutiei propritarii imobilelor cu teren nu au putut instraina decat casa si o curte de 250mp,restul a intrat in posesia Statutului ,dar au putut folosi tot terenul pana la existenta constructiei.Dupa 1989 aceasta Lege a fost abrogata si proprietarii au primit inapoi acest teren, dar nu automat trebuia facut demersuri simple.( Noi asa am rezolvat )
S-ar putea ca cine a vandut acest imobil nici nu stia ca nu are pe CF.tot terenul,daca si El asa a cumparat.Gardul acela poate sa fie si de 50 de ani acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna dimineata si la multi ani 2022. numele meu este andrei gabriel ... Andrei I. Gabriel I.I. Andrei I. Gabriel I.I. Buna dimineata si la multi ani 2022. Numele meu este Andrei Gabriel iar la inceputul anului 2021 am achitat in vederea achizitionarii unei garsoniere suma de ... (vezi toată discuția)
Punerea in posesie coca_ab coca_ab am o casa cu gradina aferenta.dupa 1990 am fost pusi in posesie cu terenul de sub casa ,am primit un ordin al prefectului prin care ni se dadea si gradina dar ... (vezi toată discuția)
Suprafața utilă a unui apartament DeliaHiripan DeliaHiripan Bună ziua! Am cumpărat recent un apartament despre care știam că are suprafața utilă de 91 de metri pătrăți, lucru menționat în extrasul CF, dar și ... (vezi toată discuția)