avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Inselaciune cumparare casa`
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Inselaciune cumparare casa`

Buna seara, acum 2 zile parintii mei au cumparat o casa cu un teren de 850 de metri patrati fara sa stie ca in n acte suprafata este de 250 de metri diferenta fiind concesionata de la primarie de fostul proprietar. Parintii mei sunt batrani iar cand le-a fost aratata si prezentata curtea au crezut ca tot ce vad este 250 de metri ca in acte si au achitat suma si au facut actele la notar. Azi au aflat ca au fost pacaliti. Ce este de facut in acest caz?
Ultima modificare: Joi, 29 Decembrie 2016
andreifor, utilizator
Cel mai recent răspuns: ili47 , utilizator 12:58, 31 Decembrie 2016
Localitatea este una foarte mica iar pretul nu se discuta pe mp. Cumperi ceea ce vezi.
Nu stiu cum poti fii pacalit.. in acte scrie 250mp, diferenta e mare intre 250 si 850. Adica cu ochiul liber poti aprecia ca un teren ( sa il presupunem mai patrat) are 16x16 sau 29x29
Cand s-au dus in curte, nu au intrebat macar asa din curiozitate cat e terenul latime pe lungime ? Vanzatorul le-a zis ca are 850 de mp sau le-a zis ca ce vad e 250mp ?

Nu stiu cum ar putea reusi in instanta sa dovedeasca ca au fost indusi in eroare.. ca sa vanda a fost nevoie de cadastru.. acolo nu scrie ce metraj e? Nu au fost curiosi sa vada masuratorile ?
Ultima modificare: Joi, 29 Decembrie 2016
gi-jane2, moderator
Nu sunt avocata,
dar si de la noi a luat statul din teren in anii 1970.a lasat numai casa si 250mp.Dupa revolutia din 1989 am facut cerere si am primit inapoi terenul expropriat ,M-am dus cu acest act la cadastru si au scris in cartea funciara ,si platesc taxele locale pentu tot terenul.Cunosc mai multe persoane care au avut aceeasi problema. Verificati si la taxe locale cati mp.figureaza.
Ultima modificare: Joi, 29 Decembrie 2016
ili47, utilizator
Fiind vorba de oameni in varsta si terenul imprejmuit cu casa dimpreuna e vorba de inselaciune - veniti ca am un teren de vanzare (e mai mare ca am imprejmuit si lotul vecinului ca si asa el nu vine numai peste un an in tara) .Ce e in paranteza numai gandesc ,nu spun .
Nementionarea faptului ca 2/3 din teren e proprietatea altuia .
Asa ,am si un ceas frumos,frumos si-l dau ieftin - na! acu dupa ce ai dat bani mergi si ia-l din turn.
Cam asa se vede problema iar un avocat va sti si baza legala dupa ce vede actele si ceva fotografii .
Adaug comentariu din postura de "patit".
Avocatul pe care l-am consultat mi-a spus ca nu se poate merge pe penal ci pe civil, ceea ce in cazul meu, pentru o diferenta mai mica de suprafata, nu merita efortul.
In cazul dvs. consider ca e bine sa consultati un avocat.
In cazul meu .. schita cadastrala intocmita "la comanda" nu era relevanta pentru ochiul unui neavizat. Diferenta de suprafata e mare in cazul dvs.
Va sfatuiesc sa prezentati unui avocat schita cadastrala si contractul.

Alte discuții în legătură

Buna dimineata si la multi ani 2022. numele meu este andrei gabriel ... Andrei I. Gabriel I.I. Andrei I. Gabriel I.I. Buna dimineata si la multi ani 2022. Numele meu este Andrei Gabriel iar la inceputul anului 2021 am achitat in vederea achizitionarii unei garsoniere suma de ... (vezi toată discuția)
Punerea in posesie coca_ab coca_ab am o casa cu gradina aferenta.dupa 1990 am fost pusi in posesie cu terenul de sub casa ,am primit un ordin al prefectului prin care ni se dadea si gradina dar ... (vezi toată discuția)
Suprafața utilă a unui apartament DeliaHiripan DeliaHiripan Bună ziua! Am cumpărat recent un apartament despre care știam că are suprafața utilă de 91 de metri pătrăți, lucru menționat în extrasul CF, dar și ... (vezi toată discuția)