Buna ,doresc sa stiu daca un act de donatie este legal daca este facut pe numele de fata dupa ce te casatoresti si semnezi cu numele dinaintea casatoriei.
Daca in urma casatoriei persoana si-a pastrat numele de fata actul de donatie este legal!
Daca insa a dobandit prin casatorie un alt nume actul este nul!
B-)
Care este justificarea pentru aceasta manevra ca dupa casatorie,eventual materializata cu schimbarea numelui,sa consimtiti contract de donatie ,dar pe numele de fata ?
Data incheierii documentului,demonstreza fara putinta de tagada ca acesta a fost incheiat in timpul casatoriei,cu consecintele de rigoare.
Subscriu afirmatiilor lui Mihai.
Se pare ca in cazul d-voastra ati schimbat numele prin casatorie....iar daca incheiati actul pe numele de fata si semnati tot cu acest nume, actul respectiv nu are valoare juridica.
Nici nu cred ca are importanta care ar fi fost motivatia persoanei de a prezenta un act de identitate care nu mai era valabil fiindca altfel nu vad cum putea sa ii autentifice un act de donatie ! Ori legea este foarte clara in aceasta privinta! Actul este nul absolut!B-)
Este vorba despre sora mea , careia i s-a facut un act de donatie de catre tatal meu pe numele de fata dupa ce aceasta s-a casatorit in ideea ca in cazul inui divort sotul sa nu aiba dreptul la apartament. paralel cu aceasta mi-a spus ca nici eu nu am dreptul la apartament. Precizez ca intre timp tatal meu a decedat .
Nelamurire
octavian_70
Buna seara.As avea nevoie de ajutorul dumneavoastra intr-o problema de familie.Situatia sta cam asa: tatal meu este casatorit a doua oara,avand in ... (vezi toată discuția)