avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nelamurire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nelamurire

Buna seara.As avea nevoie de ajutorul dumneavoastra intr-o problema de familie.Situatia sta cam asa: tatal meu este casatorit a doua oara,avand in proprietate un apartament cu doua camere(este trecut doar pe numele dansului,dar cumparat in timpul casatoriei cu actuala sotie) pe care vrea sa mi-l cedeze prin donatie.Nu cunosc suficient de bine legislatia,asa ca nu stiu daca asa ceva este posibil.Care este cea mai indicata metoda(evident legala) pentru a-mi ceda apartamentul?Mentionez ca mai am un frate care nu are absolut nici o pretentie asupra apartamentului respectiv,iar in urma casatoriei cu actuala sotie nu au rezultat alti copii.

Va multumesc cu anticipatie pentru raspunsuri/lamuriri.

Octavian
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 07:51, 16 Martie 2010
Donatie la notariat.

Alberto Kurtyan
albertokurtyan a scris:

Donatie la notariat.

Alberto Kurtyan

air fratele sa vina si el sa spuna ca este de acord cu donatia si ca nu va avea nici pe viitor pretentii
Asadar,in cazul unei donatii la notariat in care fratele sa fie de acord cu respectiva donatie totul se lamureste?Nu voi avea probleme cu sotia acum sau dupa decesul tatalui?
cu sotia tatalui? pai si ea trebuie sa vina la notariat ca desi nu e trecuta pe act.. se presupune ca e bun comun si ea trebuie sa va doneze, nu numai tatal
Da,banuiam ca este asa cum spuneti dumneavoastra(adica sa fie nevoie si de dansa pt o donatie).Problema survine din faptul ca tatal este in conflict cu sotia si ar vrea sa-mi cedeze mie apartamentul,sau macar partea care i se cuvine lui.De aceea ma interesa daca exista o modalitate legala pentru a rezolva aceasta situatie.Stiu ca poate parea hilar,dar asa stau lucrurile,iar eu nu am mai avut de-a face cu situatii similare.

Alte discuții în legătură

Donatie catre mostenitor mariusdd mariusdd Buna ziua, Parintii sotiei mele detin un apartament impreuna(actul este pe numele amundorura). As dori sa stiu daca ar fi posibila cedarea(donarea)partii ... (vezi toată discuția)
Bunuri obtinute inainte de casatorie euella2010 euella2010 Apartamentul parintilor mei a fost trecut pe numele meu cu ani in urma.As vrea sa stiu daca in cazul decesului meu sotul meu are drepturi asupra acestui ... (vezi toată discuția)
Donatie ileana-carmen ileana-carmen Buna ziua. Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea problema: Tatal meu este casatorit a doua oara si nu are copii din aceasta casatorie. Din prima, casatorie, ... (vezi toată discuția)