avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... bunuri obtinute inainte de casatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

bunuri obtinute inainte de casatorie

Apartamentul parintilor mei a fost trecut pe numele meu cu ani in urma.As vrea sa stiu daca in cazul decesului meu sotul meu are drepturi asupra acestui apartament, in timpul casatoriei stiu ca nu poate avea nici un drept.Cum ii pot trece din nou pe parintii mei ca proprietari , daca acest lucru se poate face dupa casatorie oricind sau numai dupa un numar de ani

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: alexandra.ghnas , utilizator 13:33, 27 Octombrie 2010
in caz de deces sotul dvs. are dreptul la mostenirea dvs.
In caz de divort nu are dreptul la acel apartament pt. ca este dobandit inainte de casatorie.
Puteti sa-l vindeti oricand parintilor sau altcuiva intrucat este al dvs. bun propriu.
apartamentul il puteti vinde sau chiar dona parintilor dumneavoastra in timpul sau dupa desfacerea casatoriei. in cazul decesului, sotul supravietuitor are drept de mostenire asupra patrimoniului dumneavoastra (adica si asupra apartamentului) de 1/4 din mostenire alaturi de copii dumneavoastra, care vor lua restul de 3/4. in situatia in care nu aveti descendenti, sotul supravietuitor vine la mostenire alaturi de parintii dumneavoastra, situatie in care va lua 1/2 din mostenire iar parintii vor ramane cu restul de 1/2 din mostenire. Aceasta ultima ipoteza este aplicabila in situatia in care nu aveti frati sau surori.
in situatia divortului, atunci sotul nu va avea nici un drept asupra acestui apartament, fiind bun propriu al dumneavoastra, dobandit inainte de casatorie.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Octombrie 2010
alexandra.ghnas, utilizator
Sa nu il donati, pt ca sotia este mostenitor rezervatar, poate ataca actul dupa decesul dvs.
Faceti cu parintii ctr. de v-c.
Va multumesc

Are vreo importanta daca certificatul de casatorie este obtinut in Anglia?
da, adutescu are dreptate cu privire la donatie.:) scuze

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa divort xjxf xjxf Buna,sotul meu a mostenit printr-o donatie ,un apartament ,inainte de casatoria noastra.La un eventual divort cum se va imparti bunul?mentionez ca inca nu avem ... (vezi toată discuția)
Buna ziua Georgiana_gjg Georgiana_gjg Părinții mei vor sa imi vândă în acte apartamentul lor dar eu peste 5 luni ma căsătoresc și soțul are 2 copii din prima casatorie.Copii vor avea ... (vezi toată discuția)
Buna! eu si cu partenerul meu urmeaza sa ne casatorim anul acesta. ... Timea.Melinda Timea.Melinda Buna! Eu si cu partenerul meu urmeaza sa ne casatorim anul acesta. El vrea sa facem un contract prenuptial pentru ca are un apartament pe numele lui si in caz ... (vezi toată discuția)