Părinții mei vor sa imi vândă în acte apartamentul lor dar eu peste 5 luni ma căsătoresc și soțul are 2 copii din prima casatorie.Copii vor avea drepturi la acest apartament pe viitor?
Nu are relevanță.
Imobilul va fi bunul propriu al dvs, dobândit anterior căsătoriei.
Cat veti fi în viață, în caz de divorț, nu va fi inclus la partaj.
Dacă decedați dvs prima, soțul va moșteni o cotă (Mai mare sau mai mica, în funcție de rudele dvs, cu care vine la mostenire).
Mai departe, cand va deceda si sotul, cota pe care acesta a mostenit-o de la dvs va fi dobândita de copiii lui.
Asta înseamnă retransmitere.
Dacă vreți neaparat vânzare (deși ca să fie valabilă, ar trebui să achitați un pret la modul efectiv), este bine sa încheiati contractul anterior căsătoriei. Astfel, imobilul va fi bunul propriu al dvs.
Dacă părinții va vand după ce va casatoriti, imobilul va fi bun comun cu soțul, iar în caz de divorț, îl veți include la partaj.
Lamurire
sorinela_br
Buna ziua, imi cer scuze daca nu am incadrat corect intrebarea in categoria forumului, sunt noua pe aici. Sa trec direct la subiect:
- o familie ... (vezi toată discuția)
Mostenire
6688
Am devenit proprietara pe moștenirea de la tatăl meu, întrebarea mea e, sant căsătorită soțul meu are 2 copii din prima căsătorie el și copii lui au ... (vezi toată discuția)