avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Am devenit proprietara pe moștenirea de la tatăl meu, întrebarea mea e, sant căsătorită soțul meu are 2 copii din prima căsătorie el și copii lui au dreptul la moștenirea de la tatăl meu?
Cel mai recent răspuns: 6688 , utilizator 22:14, 30 Mai 2020
Nu direct. In cazul in care dvs decedati, ei va mostenesc.
Buna ziua,
Daca decedati inaintea sotului atunci el are dreptul la o cota de mostenire din bunurile dumneavoastra proprii (deci si asupra celor mostenite de dumneavoastra), cota ce se stabileste functie de clasele de mostenitori cu care vine in concurs.
Si daca nu dezbateti acum mostenirea si ... decedati inaintea sotului atunci acelas lucru se intampla cand se dezbate mostenirea.
Bună seara, moștenirea am dezbatuto tot ce a fost a tatălui meu acum eu sant proprietara, dar cum spuneam și în primul meu mesaj ceia ce ma interesează e dacă soțul meu și copii lui vor avea dreptul și ei, menționez ca și eu am o fica din prima mea căsătorie. A doua căsătorie e făcută cu "separatione dei beni"sincer nustiu cum se cheamă asta în România eu m-am căsătorit în Italia, din aceasta căsătorie nu a rezultat copii.

Ultima modificare: Duminică, 31 Mai 2020
gi-jane2, moderator
Se numeste separație de bunuri și priveste bunurile dobândite în timpul căsătoriei. Ceea ce cumpara fiecare in timpul căsătoriei este bun propriu, iar în caz de divorț, nu se include la partaj.
Dar, nu schimba dreptul la moștenire al sotului supraviețuitor.
In mod direct, copiii sotului nu va mostenesc pentru că nu sunt rude cu dvs.
Dacă decedați dvs prima, bunurile dvs se împart între sot (1/4) si fiica dvs (3/4).
Mai departe, la decesul sotului, prin retransmitere, cota de 1/4 mostenita de sot de la dvs, va fi dobândita de copiii acestuia.
Mulțumesc! O seara frumoasa!

Ultima modificare: Duminică, 31 Mai 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine poate beneficia de un bun dobândit după o separare de bunuri în cazul decesului unuia dintre soți? Rabbit20 Rabbit20 Buna ziua, Vreau sa fac un credit ipotecar, însă vreau sa nu aibă vreo legătură cu soțul meu sau copiii lui din celelalte căsătorii. Sfatul notarului ... (vezi toată discuția)
Buna ziua Georgiana_gjg Georgiana_gjg Părinții mei vor sa imi vândă în acte apartamentul lor dar eu peste 5 luni ma căsătoresc și soțul are 2 copii din prima casatorie.Copii vor avea ... (vezi toată discuția)
Succesiune soți Adi. M. P. Adi. M. P. Bună ziua. Care sunt drepturile de succesiune ale intre soți. În cazul nostru : sotul are doi copii din căsătorii anterioare. Deține o casa cumarata pe ... (vezi toată discuția)