Buna ziua,
Vreau sa fac un credit ipotecar, însă vreau sa nu aibă vreo legătură cu soțul meu sau copiii lui din celelalte căsătorii.
Sfatul notarului a fost sa fac o separare de bunuri pt a fi proprietar unic însă întrebarea mea este, daca eu sau soțul pățim ceva, poate unul din copiii lui din alte căsătorii să aibă vreo pretenție la bunul dobândit după separarea de bunuri sau doar copii din căsătoria noastră?
Bunurile dobandite după încheierea unei convenții matrimoniale de separație de bunuri, sunt proprii.
Dar...
Dacă decedați dvs prima, soțul va avea dreptul la 1/4 (daca aveți copii) sau daca nu aveti copii la 1/3, 1/2, 3/4, în funcție de rudele dvs cu care vine in concurs la moștenire.
Mai departe, cota sotului va fi moștenită de copiii acestuia, prin retransmitere.
Deci, în mod direct, copiii sotului nu au vocație succesorala.
Indirect, în condițiile menționate mai sus, da.
Acte necesare
SerenaB
Buna ziua! In urma succesiunii dupa decesul tatalui meu am mostenit niste bunuri pe care nu as vrea sa le impart cu viitorul sot. Insa nu as vrea sa fac un ... (vezi toată discuția)
Mostenire
6688
Am devenit proprietara pe moștenirea de la tatăl meu, întrebarea mea e, sant căsătorită soțul meu are 2 copii din prima căsătorie el și copii lui au ... (vezi toată discuția)