avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am voie sa imi schimb domiciliul daca am custodie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am voie sa imi schimb domiciliul daca am custodie comuna pentru un minor?

buna ziua! sunt divortata de 8 luni prin acord comun la notar. s-a stabilit ca minorul sa aiba domiciliul la mine. eu stau cu chirie si as vrea sa ma mut cat mai departe de tatal sau(in prezent ne despart 2 km). as vrea sa stiu cat de departe pot sa ma mut si care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplinesc. multumesc
Cel mai recent răspuns: dragomirmihai87 , utilizator 16:23, 2 Ianuarie 2017
Daca nu au o relatie complet disfunctionala de ce vreti sa-i despartiti (copilul de tata?). Va puteti muta dupa ce-l instiintati pe tata si la o distanta care sa ii permita sa intretina relatii cu copilul, daca va mutati foarte departe acesta poate motiva ca ii restrictionati accesul la o relatie functionala cu copilul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata doamna, va sfatuiesc sa cititi foarte bine legea inainte sa faceti orice miscare. Sunt o mamica intr-o situatie asemanatoare cu a d-voastra si nu va puteti inchipui cate drepturi au tatii- parintii nerezidenti. Dupa ce am citit legea si m-am documentat despre ce inseamna custodie comuna, doua zile nu am fost buna de nimic. Tatii au toate armele. Va recomand sa cititi legea.
~ Conținut șters la cerere ~
Doamna cristinahogye, va rog frumos imi puteti spune care sunt legile pe care le-ati citit ma intereseaza si pe mine,am o situatie similara.Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate tatal,baut fiind, lua copilul sa doarma la el? anknoel anknoel Buna seara, as dori sa stiu ce pot face in cazul in care tatal aflat sub influenta alcoolului vrea sa ia copilul la el(mentionez ca avem custodie comuna iar ... (vezi toată discuția)
Incredintarea vs stabilire domiciliu CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ce parere aveti? Era mai bine pe vechea lege cu incredintarea sau este mai bine asa cu stabilirea domiciliului minorului la unul din parinti conform noii legi? (vezi toată discuția)
Drept de vizita CosmiP CosmiP Daca tatăl după hotărârea de divorț nu a plătit pensia alimentară timp de un an si nici nu l-a vizitat pana in prezent mai are drept de vizită? (vezi toată discuția)