avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA Declaratia 200 privind veniturile realizate din ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA Declaratia 200 privind veniturile realizate din Romania

Buna seara si La Multi Ani !

Recent am descoperit o eroare in Declaratia 200 depusa pentru anul 2015 in 27.01.2016 ( deci am depasit cu mult teremnul de depunere a unei declaratii rectificative in termenul prescris).
Pentru prestarile de servicii efectuate pe 2015 am emis facturi inclusiv pentru luna decembrie 2015, dar plata acesteia s-a facut in ianuarie 2016. Din greseala in Declaratia 200 pentru anul 2015, la venitul brut realizat am inclus si valoarea facturii de prestari servicii pe luna decembrie 2015 care a fost incasata in ianuarie 2016. Deci venitul brut trecut in declaratie este mai mare decat cel realizat. Intre timp am platit si regularizarea ( diferenta intre venitul realizat si cel estimat).
Intrebarea la care va rog sa-mi raspundeti este daca mai pot depune o declaratie rectificativa in aceasta situatie.
Avand in vedere ca venitul declarat este mai mare decat cel realizat , deci taxele si impozitele platite sunt mai mari, banuiesc ca nu voi avea "bucuria" sa fiu incadrat la fals in declaratii sau mai stiu eu ce alt articol de lege care sa-mi provoace necazuri.
In situatia ca se poate depune o declaratia rectificativa , fara a genera alte probleme, se mai pot recupera sumele platite in plus ?

cu multumiri
Gh. Nedelcu
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 19:32, 1 Ianuarie 2017
Da, depuneti rectificativa pentru acel an dar pe tipul de declaratie 200 care a fost in vigoare atunci si o sa primiti apoi acasa decizie de impunere corectata. Valorile pe care le-ati avea de primit inapoi de fapt o sa se compenseze cu ce veti avea de platit in anul urmator dar si pentru asta, dupa ce primiti acea declaratie corectata, sa mergeti la ei caci compensarea nu se face automat.
Corectati si in registrul jurnal de incasari si plati pe acel an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum fac sa cer la anaf recalcularea platilor anticipate pentru 2017? ContSters339305 ContSters339305 Am un PFA, in sistem real, deschis in iulie 2015. Anul acesta (2017), ANAF mi-a calculat, tot la trei luni, plati anticipate, dar pe baza venitului obtinut in ... (vezi toată discuția)
Declaratie 600 pfa carmenbn carmenbn O PFA a obtinut in 2015 venituri de 780 lei/luna (medie).In acelasi timp este si salariat.Trebuie sa depuna declaratia 600? (vezi toată discuția)
Taxe si impozite pfa ondalin ondalin Dupa infiintare pfa pentru lectii de actorie, cum procedez cu taxele si impozitele pentru astfel de activitate, de lectii de actorie. multumesc. (vezi toată discuția)