avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract vanzare-cumparare

Bunica a decedat acum 6 luni (mai2016). Dupa moartea ei a venit un domn care pretinde ca bunica a semnat cu el o promisiune de vanzare pentru un teren in anul 2008. Avea ca termen de finalizare prin act de vanzare cumparare in 2009. Am citit o copie dupa antecontract unde scrie ca viitorii mostenitori trebuie sa finalizeze actiunea de vanzare-cumparare. Am obligatia sa vand terenul?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:48, 1 Ianuarie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie clarificate mai multe aspecte.
A fost platit un avans sau tot pretul?
Exista dovezi ale achitarii pretului?
Promisiunea de v/c (antecontractul) a fost incheiata la notariat?
Exista un termen pana la care trebuia incheiat contractul de v/c?
Daca exista un termen de finalizare a tranzactiei care sunt motivele ptr care nu s-a finalizat?
Au fost incheiate acte aditionale de prelungire a promisiunii?
Cine a platit impozitul pana la data decesului bunicii?
Promisiunea a fost notata in cartea funciara?

Daca nu a fost prelungit termenul de finalizare prin act aditional sau nu s-a finalizat din vina uneia dintre parti atunci se aplica clauzele din contract privind rezilierea contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare promisiune de vanzare imobil Liviu V. Liviu V. In ce conditii nu mai produce efecte o promisiune de vanzare? A fost incheiata o astfel de promisiune prin care vanzatorul se obliga sa predea apartamentul ... (vezi toată discuția)
Semnare contract de arendare ulterior unei vechi promisiuni bilaterale de vanzare - cumparare mrsmith mrsmith Buna ziua, In anul 2010 am incheiat o promisiune bilaterala de vanzare cumparare asupra unui teren, urmand ca firma respectiva sa faca demersurile pt ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea antecontractului de vanzare-cumparare IronMemo IronMemo Buna dimineata.Va rog frumos daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns. In data de 04.05.2015 am semnat un antecontract cu respectivul vanzator ,la care eu am ... (vezi toată discuția)