avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CASS depozite bancare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CASS depozite bancare

Buna ziua,

Tinand cont de noua legislatie valabila de la 1 Jan 2017, nu imi este foarte clar cine va trebui sa plateasca CASS-ul la depozitele bancare constituite. Citind pe internet am gasit diverse variante pentru care am rugamintea sa-mi dati o opinie mai clara:
1. CASS plateste doar persoana care nu are venituri din salarii?
2. CASS se plateste doar la depozitele la termen? Nu am gasit nicaieri definitia exacta a depozitului bancar, sunt incluse aici si conturile curente (si in cazul acestora beneficiarul incaseaza o dobanda impozabila)?
3. Aceasta contributie se retine la sursa sau persoana respectiva trebuie sa declare anual/lunar ?

Multumesc frumos

Alte discuții în legătură

Contributie la cass datorita unui venit din dobanda bancara aby75 aby75 Buna ziua, Nici eu si nici sotia nu realizam nici un fel de venit. Sotia este asigurata CASS (platind lunar contributia) iar eu sunt co-asigurat. In iulie ... (vezi toată discuția)
Venituri din dobanzi la o microintreprindere stelach stelach Buna ziua, O microintreprindere, isi constituie depozit bancar la termen. La scadenta, dobinda aferenta este virata in contul curent al firmei, si desigur ... (vezi toată discuția)
Impozit pe depozite ingereasa ingereasa Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca organizatiile non-profit platesc impozit pe dobanda la depozitele constituite. Conform CF, rezidentii/nerezidentii ... (vezi toată discuția)