avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general venituri din dobanzi la o microintreprindere
Discuție deschisă în Contabilitate în general

venituri din dobanzi la o microintreprindere

Buna ziua,
O microintreprindere, isi constituie depozit bancar la termen.
La scadenta, dobinda aferenta este virata in contul curent al firmei, si desigur lichidarea depozitului.
Cum se impoziteaza corect aceasta dobinda?
La trim., cu 3% impreuna cu total venituri realizate in trim. respectiv, sau trebuie calculat, declarat si platit cu 16%, in luna in care se lichideaza depozitul.
Va multumesc.
Opinia mea este ca dobanda, la care faceti referire,precum si dobanda incasata lunar,trimestrial,sau alt termen,fara lichidarea depozitului,se impoziteaza in trim.in care se incaseaza ,cu 3 % impreuna cu celelalte venituri,mai putin cele prevazute la art.112^7 alin.(1)din Codul fiscal.
Veniturile din dobanzi se inregistreaza la sfarsitul fiecarui trimestru prin formula 5187 % 766. Soldarea contului 5187 se face in momentul in care banca plateste dobanda.
In concluzie dobanda aferenta unui depozit bancar la termen se impoziteaza cu 3% la fiecare trimestru plecand de la ideea ca depozitul constituit de dvs. este constituit pe o perioada mai mica de 1 an dar care se intinde pe perioada a cel putin 2 trimiestre.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare dobanda depozit Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Buna ziua Am o o microintreprindere platitoare de impozit pe venit care a constituit un depozit pe 3 luni. Cum se impoziteaza dobanda primita. Se declara ... (vezi toată discuția)
Constituire depozit firma jevelson jevelson Salut, Cine ma poate ajuta va rog cu o monografie pentru o firma ce constituie un depozit din contul bancar. Este prima data cand firma face un depozit si ... (vezi toată discuția)
Am de rezolvat doua teme la contabilitatea bancara, ma poate ajuta cineva?va rog!!! alialialiali alialialiali Tema 1: Contabilitate bancară Sa se inregistreze in contabilitatea băncii urmatoarele operatiuni: - Se majoreaza capitalul social al institutiei de ... (vezi toată discuția)