avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Constituire depozit firma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Constituire depozit firma

Salut,

Cine ma poate ajuta va rog cu o monografie pentru o firma ce constituie un depozit din contul bancar. Este prima data cand firma face un depozit si din cate am cautat singura contare mi se pare a fi:

2678 = 5121 cu suma depozitului in momentul constituirii
5121 = 2678 cu suma depozitului in momentul lichidarii
5121 = 2679 cu dobanda aferenta depozitului
2679 = 766 cu dobanda aferenta depozitului

Sunt corecte aceste contari ? .....sau cine ma poate corecta? Multumesc
Cel mai recent răspuns: aura.radulescu , utilizator 16:29, 17 Ianuarie 2009
Nu a mai avut nimeni constituiri de depozite? Va rog, cine a mai intalnit :sorry:

Ma intereseaza daca pe perioada depozitului suma este reflectata in 2678 sau in ce alt cont pot sa il evidentiez ...#-o #-o #-o
Constituirea depozitului nu este o investitie pe termen scurt?
As inregistra: 508 = 5121
Eu am trecut depozitele in 5121 pe analitice--adica
5121.01=5121 constit. primul depozit
5121.02=5121 '' al 2-lea depozit,etc.
5121.01(sau al cate-lea o fi) =5187 cu dobanda lunara incasata
5187=766 trecere pe venituri dobanda lunara
5121=5121.01(...) la lichidarea depozitului
Fiecare cont de depozit este evidentiat separat in balanta, iar contul curent 5121 separat.Sa nu fie bine asa !??:hm:
In definitiv si contul curent daca are ceva in debit primeste dobanda ( la vedere).Nu cred ca un depozit bancar este de natura investitiilor financiare sau a creantelor imobilizate.Depozitele nu au legatura cu terte persoane.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Ianuarie 2009
aura.radulescu, utilizator
La fel am facut si eu decat ca am folosit si 581.Pana la urma in oricare din cazuri nu influientam in nici un fel rezultatul.
Probabil le-ați constituit din depuneri cu numerar dacă ați folosit 581.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constituire depozit bancar Alis07 Alis07 Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie.Din contul curent constitui depozit cu capitalizare dobanda.Ce inregistrari contabile voi face la constituire ... (vezi toată discuția)
Venituri din dobanzi la o microintreprindere stelach stelach Buna ziua, O microintreprindere, isi constituie depozit bancar la termen. La scadenta, dobinda aferenta este virata in contul curent al firmei, si desigur ... (vezi toată discuția)
Garanție de participare și garanție de bună execuție: care este diferența dintre ele și care sunt operațiile contabile care se fac la plata din cont? ionela11 ionela11 Buna ziua, Care este diferenta intre garantia de participare la o licitatie si garantia de buna executie? Care sunt operatiile contabile care se fac la ... (vezi toată discuția)