avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cu ce tva trebuie sa facturez?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cu ce tva trebuie sa facturez?

Buna ziua!
La multi ani!
Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie: cu ce tva trebuie sa facturez ( 20 % sau 19 %) daca serviciile sunt prestate in luna decembrie 2016, sunt acceptate de beneficiar in decembrie 2016. Conform contract, factura se emite la data de 01 a lunii urmatoare prestarii serviciilor, cu scadenta la 15 zile de la data emiterii facturii. Am gasit asa: "Asadar, in cazul in care serviciile s-au prestat efectiv in anul 2016, fiind acceptate de beneficiari tot in anul 2016 cota de TVA aplicabila la facturare, va fi de 20% " si " Cota de 19% se va aplica pentru livrarile de bunuri/prestarile de servicii pentru care faptul generator – data livrarii/prestarii- intervine incepand cu 01 ianuarie 2017 ", dar un client ( din peste 50 ) nu a dorit sa primeasca factura, deoarece considera ca trebuia sa-i facturez cu 19% . Am gresit eu sau dumnealui?
Mii de multumiri!!!

Alte discuții în legătură

Tva chirie procentuala Marilisa Marilisa Daca facturez in luna ianuarie chiria procentuala aferenta anului 2016, cu ce cota de TVA emit factura ? Multumesc, (vezi toată discuția)
Calculare tva bratubotan bratubotan Buna ziua, Va solicit mai multe raspunsuri autorizate la urmatoarea problema: Sunt adm. la o asoc. de propr. iar astazi cand am ... (vezi toată discuția)
Tva factura utilitati yoyosicoty yoyosicoty Buna ziua As dori o lamurire daca se poate referitoare la calculul TVA al facturii de utilitati la gaze. In luna ianuarie factura la gaze a avut un consum ... (vezi toată discuția)