avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cu ce tva trebuie sa facturez?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cu ce tva trebuie sa facturez?

Buna ziua!
La multi ani!
Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie: cu ce tva trebuie sa facturez ( 20 % sau 19 %) daca serviciile sunt prestate in luna decembrie 2016, sunt acceptate de beneficiar in decembrie 2016. Conform contract, factura se emite la data de 01 a lunii urmatoare prestarii serviciilor, cu scadenta la 15 zile de la data emiterii facturii. Am gasit asa: "Asadar, in cazul in care serviciile s-au prestat efectiv in anul 2016, fiind acceptate de beneficiari tot in anul 2016 cota de TVA aplicabila la facturare, va fi de 20% " si " Cota de 19% se va aplica pentru livrarile de bunuri/prestarile de servicii pentru care faptul generator – data livrarii/prestarii- intervine incepand cu 01 ianuarie 2017 ", dar un client ( din peste 50 ) nu a dorit sa primeasca factura, deoarece considera ca trebuia sa-i facturez cu 19% . Am gresit eu sau dumnealui?
Mii de multumiri!!!

Alte discuții în legătură

Calculare tva bratubotan bratubotan Buna ziua, Va solicit mai multe raspunsuri autorizate la urmatoarea problema: Sunt adm. la o asoc. de propr. iar astazi cand am ... (vezi toată discuția)
Tva factura utilitati yoyosicoty yoyosicoty Buna ziua As dori o lamurire daca se poate referitoare la calculul TVA al facturii de utilitati la gaze. In luna ianuarie factura la gaze a avut un consum ... (vezi toată discuția)
Tva 24% in loc de 19% ? bullred bullred Am comandat o masina acum cateva zile si am primit un \"Bon de Comanda\" in care se specifica partile contractante, adica fabrica masinii (Dacia) si eu, ... (vezi toată discuția)