avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenda pentru consumul de droguri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenda pentru consumul de droguri

Acum 3 ani am fost prins cu o cantiate foarte mica de canabis 0,2 grame.Recent acum o sapt am primit o foaie cum ca trebuie sa merg la camera preliminara.Pe vremea cand am fost prins am vazut ca amenzile erau cam 10 mil.
Din intamplare am ajuns sa vorbesc cu o persoane care a fost prinsa si ea cu canabis 0,8 grame mai exact si a trebuit sa plateasca 40 de mil amenda.
Eu voi plati amenda care e prevazuta in codul penal acuma sau amenda care era prevazuta in codu penal acum 3 ani?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 09:48, 1 Iulie 2022
Ati fost incadrat la art. 4 din Legea 143/2000?
Pe portarul judecatoriei mele spune Obiect:traficul de droguri (Legea 143/2000 art. 2) ART 4 ALIN 1 cu Data inregistrarii 18.11.2016 si recent a aparut Obiect:măsuri şi excepţii dispuse de judecătorul de cameră preliminară cu Data ultimei modificari: 03.01.2017
Nu inteleg sigur unde sunt incadrat
Ultima modificare: Miercuri, 4 Ianuarie 2017
MariusDecebal, utilizator
Pai in primul rând momentan nu ar trebui sa te gândesti la amenda pentru ca ai fost încadrat pe legea veche

"Art. 2
(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea in vanzare, vanzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpararea, detinerea ori alte operatiuni privind circulatia drogurilor de risc, fara drept, se pedepsesc cu inchisoare de la 3 la 15 ani si interzicerea unor drepturi"
Art. 4
Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpararea sau detinerea de droguri pentru consum propriu, fara drept, se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 5 ani.

Dar probabil ti.se va aplica noua lege care este mai favorabilă permițând si posibilitate de a primi amenda
sfatul meu este sa declari ca sunt pentru consum propriu,daca intradevar asa a fost sa colaborezi cu instanța si sa iti ei un avocat ca s
ar putea sa nu scapi fără câteva luni ,sper ca nu ai mai avut antecedente
Nu ati primit rechizitoriul?
Am primit rechizitoriul in care am declaratia data de mine acum 3 ani, o foaie despre programul de reabiltare si in rechizitoriu spune ca am fost cooperant.Am adus o foaie cu situatia mea scolara procurorul a cerut asta. Nu stiu daca o sa ajute la ceva dar sunt student la medicina anul 3 si am avut note bune ocupand un loc la buget in fiecare an.Pana si doamna psiholog de la consiliere a zis ca nu am ce sa caut acolo pentru ca mi-am dat seama singur de greseala.

Alte discuții în legătură

Buna seara, in decursul serii de ieri am fost depistat cu o cantitate ... Tlotto Tlotto Buna seara, in decursul serii de ieri am fost depistat cu o cantitate de aproximativ 0.3 canabis de catre politie, am fost la sectie , mi-au facut proces ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de detinerea si consumul de canabis ContSters266778 ContSters266778 Buna ziua, Ce masuri se pot lua in cazul acuzatiei de detinere si consum de droguri (canabis) ? Care sunt cele mai lejere si care sunt cele mai aspre ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa pentru speta prezentata danaionic danaionic Daca esti prins in timp ce ridici un pachet cu 12 kg de cannabis si mai ai si cultivat 77 de plante intr.o padure cu alti 3 ce pedeapsa poti primi ? (vezi toată discuția)