Acum 3 ani am fost prins cu o cantiate foarte mica de canabis 0,2 grame.Recent acum o sapt am primit o foaie cum ca trebuie sa merg la camera preliminara.Pe vremea cand am fost prins am vazut ca amenzile erau cam 10 mil.
Din intamplare am ajuns sa vorbesc cu o persoane care a fost prinsa si ea cu canabis 0,8 grame mai exact si a trebuit sa plateasca 40 de mil amenda.
Eu voi plati amenda care e prevazuta in codul penal acuma sau amenda care era prevazuta in codu penal acum 3 ani?
Pe portarul judecatoriei mele spune Obiect:traficul de droguri (Legea 143/2000 art. 2) ART 4 ALIN 1 cu Data inregistrarii 18.11.2016 si recent a aparut Obiect:măsuri şi excepţii dispuse de judecătorul de cameră preliminară cu Data ultimei modificari: 03.01.2017
Nu inteleg sigur unde sunt incadrat
Pai in primul rând momentan nu ar trebui sa te gândesti la amenda pentru ca ai fost încadrat pe legea veche
"Art. 2
(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea in vanzare, vanzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpararea, detinerea ori alte operatiuni privind circulatia drogurilor de risc, fara drept, se pedepsesc cu inchisoare de la 3 la 15 ani si interzicerea unor drepturi"
Art. 4
Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpararea sau detinerea de droguri pentru consum propriu, fara drept, se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 5 ani.
Dar probabil ti.se va aplica noua lege care este mai favorabilă permițând si posibilitate de a primi amenda
sfatul meu este sa declari ca sunt pentru consum propriu,daca intradevar asa a fost sa colaborezi cu instanța si sa iti ei un avocat ca s
ar putea sa nu scapi fără câteva luni ,sper ca nu ai mai avut antecedente
Am primit rechizitoriul in care am declaratia data de mine acum 3 ani, o foaie despre programul de reabiltare si in rechizitoriu spune ca am fost cooperant.Am adus o foaie cu situatia mea scolara procurorul a cerut asta. Nu stiu daca o sa ajute la ceva dar sunt student la medicina anul 3 si am avut note bune ocupand un loc la buget in fiecare an.Pana si doamna psiholog de la consiliere a zis ca nu am ce sa caut acolo pentru ca mi-am dat seama singur de greseala.