avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna seara, in decursul serii de ieri am fost depistat ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna seara, in decursul serii de ieri am fost depistat cu o cantitate ...

Buna seara, in decursul serii de ieri am fost depistat cu o cantitate de aproximativ 0.3 canabis de catre politie, am fost la sectie , mi-au facut proces verbal, scurt interogatoriu, amprente, poze. iar cantitatea a fost trimisa la expertiza. Politistii au spus ca o sa fiu sunat in aproximativ o saptamana. Nu am alte antecedente, momentan nu mai lucrez. Ce risc mai departe?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:06, 13 Noiembrie 2023
Conform art 2 alin 1 din Legea 143/2000 - Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi.
Se fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii prev. si ped. de art. 4 alin. 1 din Legea 143/2000. Angajati-va avocat specializat in astfel de cauze si stabiliti impreuna strategia apararii.
Art. 4
(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deținerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) privesc droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
Încercați sa apelați la avocat ca sa scăpați cu bine.
Avocatul știe cum sa va apere în concret.

București 2023

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare legata de detinerea si consumul de canabis ContSters266778 ContSters266778 Buna ziua, Ce masuri se pot lua in cazul acuzatiei de detinere si consum de droguri (canabis) ? Care sunt cele mai lejere si care sunt cele mai aspre ... (vezi toată discuția)
Care este pedeapsa pt detinere de droguri? alinaionescu24 alinaionescu24 Buna ziua! Am un prieten care este retinut pt detinere de droguri. Asupra lui au fost gasite 120 g de marijuana, el declarand ca le are pt consum propriu. Tin ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa pentru speta prezentata danaionic danaionic Daca esti prins in timp ce ridici un pachet cu 12 kg de cannabis si mai ai si cultivat 77 de plante intr.o padure cu alti 3 ce pedeapsa poti primi ? (vezi toată discuția)