Buna seara, in decursul serii de ieri am fost depistat cu o cantitate de aproximativ 0.3 canabis de catre politie, am fost la sectie , mi-au facut proces verbal, scurt interogatoriu, amprente, poze. iar cantitatea a fost trimisa la expertiza. Politistii au spus ca o sa fiu sunat in aproximativ o saptamana. Nu am alte antecedente, momentan nu mai lucrez. Ce risc mai departe?
Conform art 2 alin 1 din Legea 143/2000 - Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi.
Se fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii prev. si ped. de art. 4 alin. 1 din Legea 143/2000. Angajati-va avocat specializat in astfel de cauze si stabiliti impreuna strategia apararii.
Art. 4
(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deținerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) privesc droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani.