avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... care este pedeapsa pt detinere de droguri?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

care este pedeapsa pt detinere de droguri?

Buna ziua!
Am un prieten care este retinut pt detinere de droguri. Asupra lui au fost gasite 120 g de marijuana, el declarand ca le are pt consum propriu. Tin sa mentionez ca el a fost "ridicat" de catre mascati acum 20 de zile. Este vreo sansa sa iasa la implinirea a 29 de zile?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 13:42, 20 Iunie 2011
Sigur, nu.
Legea 143/2000

Art. 4
Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpararea sau detinerea de droguri pentru consum propriu, fara drept, se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 5 ani.

Cantitatea de 120 de grame este foarte mare pentru a putea fi retinuta pentru consum proriu. s-ar putea sa fie cercetat pentru :

Art. 2
(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea in vanzare, vanzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpararea, detinerea ori alte operatiuni privind circulatia drogurilor de risc, fara drept, se pedepsesc cu inchisoare de la 3 la 15 ani si interzicerea unor drepturi.
(2) Daca faptele prevazute la alin. (1) au ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este inchisoarea de la 10 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedeapsa pentru speta prezentata danaionic danaionic Daca esti prins in timp ce ridici un pachet cu 12 kg de cannabis si mai ai si cultivat 77 de plante intr.o padure cu alti 3 ce pedeapsa poti primi ? (vezi toată discuția)
Intrebare legata de detinerea si consumul de canabis ContSters266778 ContSters266778 Buna ziua, Ce masuri se pot lua in cazul acuzatiei de detinere si consum de droguri (canabis) ? Care sunt cele mai lejere si care sunt cele mai aspre ... (vezi toată discuția)
Trafic de marijuana- pedeapsa ? eduard9 eduard9 Buna seara as dori daca ma puteti ajuta cu o mica informatie . un prieten a trimis dintr-o tara o cantitate de 50 gr de marijuana .. acest colet a fost ... (vezi toată discuția)