avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Trafic de marijuana- pedeapsa ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Trafic de marijuana- pedeapsa ?

Buna seara as dori daca ma puteti ajuta cu o mica informatie . un prieten a trimis dintr-o tara o cantitate de 50 gr de marijuana .. acest colet a fost interceptat .. au doar numele lui pe pechet si continutul pachetului .. ce riscuri exista ?? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:56, 28 Mai 2016
Buna seara!

De la 2 la 7 ani daca e pentru vanzare sau de la 3 luni la 2 ani sau amenda pentru consum propriu.

Cu stima.
Eu zic ca se retine art. 2 din legea 143/2000, chiar daca declara ca este pentru consum propriu, din moment ce a trimis respectivul pachet prin posta.
ART. 2
(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi.
(2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) au ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 12 ani şi interzicerea unor drepturi.
Va multumes frumos pentru informatiile care mi lea-ti oferit .
Asa pot sa trimit si eu pachet cu marijuana si scriu pe el Expeditor: Victor-Viorel Ponta.
E greu de precizat o pedeapsa deoarece depinde de mai multe lucruri.
E bine sa aibă avocat de la prima declarație.
E posibil sa fie și arestat preventiv în funcție de situație dar depinde și de cum se va apară.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este pedeapsa pt detinere de droguri? alinaionescu24 alinaionescu24 Buna ziua! Am un prieten care este retinut pt detinere de droguri. Asupra lui au fost gasite 120 g de marijuana, el declarand ca le are pt consum propriu. Tin ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa pentru speta prezentata danaionic danaionic Daca esti prins in timp ce ridici un pachet cu 12 kg de cannabis si mai ai si cultivat 77 de plante intr.o padure cu alti 3 ce pedeapsa poti primi ? (vezi toată discuția)