avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Penalitati factura
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Penalitati factura

Buna ziua!As dori sa stiu cum pot calcula penalitatile in cazul unei facturi neachitate la termen.Mentionez ca nu am stipulat nimic pe factura legat de acest aspect.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Presedintele , utilizator 11:05, 8 Septembrie 2009
Daca pe factura nu este stipulat acest aspect si nu exista nici contract la baza acesteia, atunci se poate calcula dobanda legala, luand nivelul de referinta al BNR pentru fiecare luna de intarziere si se face un total pana la data platii efective.
bun, dar nu pana la data depunerii actiunii in instanta? de unde stie cand ii va plati? nu se va re-calcula?
In cazul in care nu aveti contract si nici clauza penala inscrisa pe facturi atunci veti calcula dobanda legala, conform OG9/2000, pana la data la care veti introduce actiunea precizand in cuprinsul acesteia ca solicitati calculul dobanzii legale pana la data achitarii integrale a debitului. Atentie! Cuantumul dobanzii legale nu poate depasi valoarea debitului principal in aceasta situatie.
Succes! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza dobanda legala? MARIUS DRAGU MARIUS DRAGU Dupa ultima hotarare a judecatoarei a reiesit faptul ca din suma de 17000 euro se va plati dobanda legala a BNR .Cum se calculeaza dobanda avand in vedre ca ... (vezi toată discuția)
Dobanzile legale aplicate Andrei T Andrei T cum se aplica dobanzile legale? am niste facturi scadente din 2007, 2008 si 2009, dar nu gasesc contracttul de vanzare cumparare. pot sa cer numai in baza ... (vezi toată discuția)
Dobanzi bancare=dobanda de referinta bnr?? xm xm Prin dobanzi bancare se intelege dobanda legala, dobanda de referinta a BNR? Se pot cere printr-un contract comercial atat penalitati cat si dobanda legala? (vezi toată discuția)