avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Opinie notariala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Opinie notariala

Pentru a obtine un credit ipotecar avem nevoie de o opinie notariala in ceea ce priveste imobilul ce va fi achizitionat cu banii din imprumut. Pentru aceasta opinie este nevoie sa fiu prezenta si eu la notar sau e suficient sotul si vanzatorul?
Multumesc frumos!
Ce fel de opinie?
Ce asteptari aveti de la notar?
Notarul verifica documentele de vanzare si isi da cu opinia despre veridicitatea lor. Banuiesc! Asta ne a zis de la banca. Inaibte sa trimita evaluatorul sa vada apartamentul e nevoie de o opinie notariala si de o declaratie din partea vanzatorului.
Notarul poate obtine un extras de la cartea funciara cu privire la starea imobilului care se va tranzactiona - extras de informare sau extras de autentificare.
Pe baza acestora si impreuna cu actele de proprietate va intocmi contractul de vanzare cumparare si va institui ipoteca asupra acestui imobil in favoarea bancii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ipoteca in favoarea bancii SaraK SaraK Buna, In Preambulul unui contract de rezervare, am urmatorul paragraf: [i]Intrucat asupra Imobilului este constituită o ipotecă imobiliară în favoarea ... (vezi toată discuția)
Achizitionarea unei locuinte prin credit ipotecar cfx cfx doresc sa achizitionez o garsoniera prin credit ipotecar;problema mea este urmatoarea: proprietarul a cumparat si el locuinta tot prin credit ipotecar si mai ... (vezi toată discuția)
Radiere ipoteca vanzator ! Polescu_Paul Polescu_Paul In 1998 am cumparat un apartament prin credit ipotecat.In contract s-a precizat ca plata se va face prin linie de credit deschisa de banca in contul ... (vezi toată discuția)