avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Neaplicare hotarire judecatoreasca.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Neaplicare hotarire judecatoreasca.

Buna ziua.
Sunt in posesia unei hotariri judecatoresti ca urmare a unui proces cistigat de mine impotriva asociatiei de proprietari. Speta a fost anulare proces verbal al adunarii generale, pentru lipsa cvorum. Com.exe. refuza categoric punerea in aplicare a hotaririi judecatoresti. Mai mult. In luna Iunie 2016, am fost ales presedintele asociatiei de proprietari. Fosta presedinta, refuza categoric sa predea stampila si documentele asociatiei desi este demisionara. Va multumesc pentru sfat.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 12:09, 8 Ianuarie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Daca problema este legata doar de stampila si documente, cred ca puteti promova o actiune prin care sa obligati fostul administrator sa va inmaneze bunurile de mai sus, ar fi vorba de o obligație de ”a face”.

Cu siguranta ca aveti nevoie urgenta de documente si am vazut hotarari judecatoresti date pe cale de ordonanta presedintiala, cerere care ar dubla cererea introdusa pe calea dreptului comun, prin care fostele organe de conducere ale unei entitati juridice au fost obligate sa predea stampila si documentele contabile.

Cu privire la comitetul executiv, cred ca ar trebui sa detaliati continutul procesului verbal atacat si sa prezentati solutia exacta a instantei pentru formularea unui raspuns.

In ce priveste executorul judecatoresc, cred ca nu ar trebui sa va grabiti atat timp cat nu aveti o hotarare a instantei.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Ianuarie 2017
Valeriu Chirita, Avocat
fvasycom a scris:
In luna Iunie 2016, am fost ales presedintele asociatiei de proprietari.

Daca sunteti presedinte al asociatiei de proprietari, puneti in aplicare acea hotarare judecatoreasca. Pare ceva fara sens anularea unei hotarari a adunarii generale. Adunarea a fost candva. Acum sunteti presedinte. Convocati adunarea generala si luati hotarari legale mai ales ca aveti si acea hotarare judecatoreasca.
Fosta presedinta nu mai este presedinta daca ati fost ales dumneavoastra presedinte. Poate a pierdut stampila. Faceti alta stampila la orice butic unde se fac stampile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fostul presedinte refuza predarea stampilei si a doc. asoc. de propr. aciu2u aciu2u De curand a avut loc Adunarea Generala a Asoc. de Propriet. la care au participat reprezentantii a 58% din totalul apartamentelor care au aderat la ... (vezi toată discuția)
Stampila falsa ? hector2010 hector2010 Pe scurt si cat mai la obiect : Datorita indolentei si nepasarii proprietarilor din imobilul in care locuiesc, asociatia de proprietari a fost inregistrata ... (vezi toată discuția)
Predarea functiei de presedinte asociatie de propietari prin demisie cupceadumitru cupceadumitru Ce documente trebuie sa predea presedintele demisionar noului presedinte ales de catre adunarea generala? (vezi toată discuția)