avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament in coproprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament in coproprietate

Buna ziua si la multi ani,

In cazul unui apartament aflat in coproprietate cu prietena mea. Instanta ii poate incredinta ei apartamentul in cazul aparitiei unui copil? in eventualitatea unei despartiri.

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: adrypunctro , utilizator 14:03, 4 Ianuarie 2017
Atribuirea imobilului va fi corelata de plata unei sulte.

Instanta, la atribuirea imobilului, poate avea in vedere si caruia dintre parinti ii este incredintat spre crestere copilul si poate opta spre a atribui imobilul catre aceasta.
Buna ziua,
Instanta va atribui imobilul celui care va avea cele mai multe dintre atuurile prevazute de Art. 987 cod procedura civila
Criteriile partajului
La formarea şi atribuirea loturilor, instanţa va ţine seama, după caz, şi de acordul părţilor, mărimea cotei-părţi ce se cuvine fiecăreia din masa bunurilor de împărţit, natura bunurilor, domiciliul şi ocupaţia părţilor, faptul că unii dintre coproprietari, înainte de a se cere împărţeala, au făcut construcţii sau îmbunătăţiri cu acordul celorlalţi coproprietari sau altele asemenea.
Va tine, totodata, instanta si de posibilitatile de a plati sulta.
Coproprietatea este impartita in cote egale.
Este posibila atribuirea bunului fara plata sultei?
Un detaliu ce am uitat sa-l mentionez: apartamentul este luat prin programul prima casa. Situatie in care nu este platit integral.
Nu este posibila atribuirea fara plata sultei,partea care primeste apartamentul in urma paratjului va plati celeilalte parti o despagubire numita sulta.
Lucrurile se schimba daca, pentru acelasi scenariu, cei doi sunt casatoriti si divorteaza?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

(despagubire)mostenire eukyra1 eukyra1 O situatie:trei frati cu parinti decedati.In ce conditii poate fi obligat unul din frati sa i despagubeasca pe ceilalti doi(sau pe doar unul)?nu s a facut nici ... (vezi toată discuția)
Cum se face atribuirea dupa lotizare ? folosinta folosinta Suntem cinci coproprietari casa si teren Un coproprietar a locuit in toata casa abuziv . Nu ne-a dat voie sa patrundem . A recunoscut la interogatoriu . A ... (vezi toată discuția)
Hotărâre definitivă ieșire din indiviziune Alexandru-Mugur Ionescu Alexandru-Mugur Ionescu Va rog o lămurire a unei hotărâri judecătorești din anul 2014. In temeiul art 673 indice 9 cod de procedură civilă, instanța poate atribui unui ne ... (vezi toată discuția)