Buna seara, pe data de 25.12.2016, am plecat de la rudele mele care stau la 2 străzi de casa mea, dupa ce am băut 3 căni cu vin fiert ( m-am gandit ca nu ar avea ce sa se întâmple la doua străzi de casa) am virat la dreapta si nu-mi mai amintesc ce s-a intamplat ( ma chinui si acum sa-mi amintesc ) , m-am trezit pur si simplu cu masina mea intr-o masina parcata, tin sa menționez ca nu au fost victime. Echipajul de poliție a sosit imediat la fata locului si aveam alcoolemie de 0,59 in aerul pur exprirat, dupa am fost la IML sa-mi recolteze probe de sânge. I-am dat asigurarea proprietarului in care am intrat sa-si repare masina, dar am inteles ca firma de asigurări o sa ma de-a in judecată pt a recupera banii de la mine pt ca ei nu asigurara daca eram sub influența alcoolului.
As dori sa stiu :
1. Firma de asigurări o sa ma de-a in judecată?
2. O sa-mi faca dosar penal?
3. O sa-mi anuleze permisul ?
Este prima data cand ma confrunt cu o astfel de situație si nu stiu care sunt urmărire si cum trebuie sa procedez... Am permisul de 3 ani si sunt la prima abatere ( si ultima )
Buna seara,
1. DA! va da in judecata pentru recuperarea sumei date pentru repararea celuilalt automobil
2. DA veti avea dosar penal pentru ca in sange veti avea pete 0,8. Doasrul este inceput si cand va veni de la INML expertiza care va arata alcoolemia se va demara.
3. Da se anuleaza permisul!
Asta este, pentru 200 m de facut pe jos acum trageti si riscati si inchisoare.
Alcoolul si covrigul ......
Atata timp cat un echipaj de politie s-a prezentat la fata locului, inseamna ca deja aveti un dosar penal intocmit pe numele dvs. Pentru ca ati condus baut la volan, fapta dvs. intruneste elementele constitutive ale infractiunii de conducere sub influenta alcoolului. Cel mai probabil veti fi trimis in judecata pentru aceasta infractiuni. Este foarte probabil sa primiti o condamnare la pedeapsa cu inchisoarea cu suspendare. La momentul condamnarii vi se va anula si permisul (daca sunteti sofer de profesie puteti solicita cu succes sa nu va anuleze permisul).
Solutia prezentata de mine este cea mai probabila (condamnarea cu suspendarea) si poate si cea mai severa (tinand cont ca nu ati mai avut alte fapte penale la activ).
Va recomand sa luati legatura cu un avocat pentru a va asigura ca va sunt respectate drepturile si ca veti beneficia dde toate dispozitiile legale favorabile (si care va pot usura situatia).
Permis de conducere
0prisH
Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan
DumanIrina
Buna ziua!
Referitor la sanctiunile aplicate in urma descoperirii unei persoane conducand sub influenta bauturilor alcoolice, imi e neclara multitudinea de ... (vezi toată discuția)