avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... spor de cfp si spor pt munca vatamatoare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

spor de cfp si spor pt munca vatamatoare

Buna Dimineata! As dori sa imi precizati daca sporul pt cfp si cel pt munca vatamatoare sunt considerate sporuri in afara salariului de baza, de exemplu daca am un salariu de baza de 2000 lei, le calculez ca procent la acesta?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 00:57, 6 Ianuarie 2017
Sporul de CFP se aplica la salariul de baza si ramane in afara acestuia (10%, adica 4 clase de salarizare suplimentare). Sporul pentru conditii vatamatoare se acorda sub forma de suma compensatorie inclusa in salariul de baza (nici pana acum ministerele interesate - afara de cel al Sanatatii - nu au elaborat regulamentele interne pentru acordarea acestui spor in conditiile legii 284/2010), asa ca il primesc doar cei care au beneficiat de ei la 31.12.2009 si carora le-a fost inclus in salariul de baza cnf. legii 330/2009 si 285/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul salariu functionar public ContSters240394 ContSters240394 Am ramas in ingrijire copil si cand m-am intors la munca in cadrul unei primarii, salariul mi-e diminuat. O anumita suma imi dau seama de unde provine, spor ... (vezi toată discuția)
Cfp Mirela28 Mirela28 Pentru o persoana care are spor cfp incepand din februarie 2012, tot 25%? (vezi toată discuția)
Salariu de baza buiavasi buiavasi buna ziua! am si eu o nelamurire:ce se include in salariul de baza? din cate stiu sal.de incadrare si sporul de vechime, sporul pt munca vatamatoare fiind in ... (vezi toată discuția)