avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata impozitului pe venit suplimentar din investitie ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata impozitului pe venit suplimentar din investitie la fonduri de investitii

In 2016 am vandut unitatile de fond detinute la 2 fonduri de investitii, pentru a-mi finanta (avansul) la achizitia unei locuinte. Administratorii de fond mi-au platit suma rezultata din rascumparare, fara retinerea impozitului de 16%. Din primele estimari ma astept sa am de platit o suma echivalenta cu aproape 3 salarii lunare (sunt salariat). Banii obtinuti din rascumparare au fost folositi pt finantarea achizitiei amintite, trebuie sa platesc practic impozitul din salariu. Deja nu mai pun la socoteala cheltuielile de amenajare a locuintei, rate. Evident nu voi putea plati intr-o luna acest impozit. Voi avea nevoie de orice facilitate pentru a-mi esalona cel putin, daca deduceri de impozit nu sunt posibile, plata impozitului pe mai multe luni, macar 6 luni. Deci, ce facilitati imi acorda Codul Fiscal pentru plata impozitului pe venit suplimentar (participare la fonduri de investitii) pt a putea totusi plati in limita venitului salarial lunar, fara penalitati, dobanzi? Pot cere o esalonare pe 6-9 luni? Ce declaratie (pt acest tip de venit) si pana cand trebuie depusa la ANAF?

Alte discuții în legătură

Fise fiscale daniela86 daniela86 Buna ziua Am nevoie de ajutorul dumneavoastra: in fise fiscale la salariul brut introduc si concediu medical? si cel de prenatal? (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil! cata2011 cata2011 - se iau in considerare sumele castigate in instanta si acordate esalonat lunar la salar pentru calculul indemnizatiei de crestere copil? ex: - salar 1200 ron ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac ,va rog din suflet sfatuitima giovana giovana in anul 2004 mi-am deschis o autorizatie de pers. fizica autorizata, ca taximetrist. in anul 2006 am mers la directia muncii sa-mi platesc retroactiv din urma ... (vezi toată discuția)