avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii fise fiscale
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

fise fiscale

Buna ziua
Am nevoie de ajutorul dumneavoastra: in fise fiscale la salariul brut introduc si concediu medical? si cel de prenatal?
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 21:32, 17 Februarie 2012
In programul de fise fiscale accesati butonul "legislatie" unde gasiti Ordinul nr. 2293 din 03.12.2007 pentru aprobarea modelului si continutului fisei fiscale privind impozitul pe veniturile din salarii.

Va dau un extras:

- col. 1 "Venit brut" - se inscrie suma reprezentand venitul brut lunar din salarii realizat de angajat;
- col. 2 "Deduceri personale" - se inscrie suma reprezentand deduceri personale acordate angajatului, conform legii;
- col. 3 "Alte deduceri" - se inscrie suma rezultata prin cumularea cotizatiei sindicale platite şi a contributiei la fondurile de pensii facultative retinute în luna respectiva;
- col. 4 "Venit baza de calcul" - se inscrie venitul baza de calcul din salarii, determinat astfel:
a) pentru veniturile din salarii, la locul unde se afla functia de baza, ca diferenta intre venitul net din salarii, calculat prin deducerea din venitul brut a contributiilor obligatorii aferente unei luni, şi urmatoarele:
- deducerea personala acordata pentru luna respectiva;
- cotizatia sindicala platita în luna respectiva;
- contributiile la fondurile de pensii facultative, astfel incat la nivelul anului sa nu depaseasca echivalentul în lei a 200 euro;
b) pentru veniturile obtinute în celelalte cazuri, ca diferenta intre venitul brut şi contributiile obligatorii pe fiecare loc de realizare a acestora;
- col. 5 "Impozit lunar calculat şi retinut" - se inscrie impozitul retinut lunar, calculat prin aplicarea cotei de impozitare asupra bazei de calcul, conform legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul brut fisa fiscala mai mare decat salariul brut din fluturas g3ograful g3ograful Buna ziua, Am facut o comparatie intre fisa fiscala cu veniturile din 2011 si fluturasii din acel an. Am observat ca in oricare luna, venitul brut din fisa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie 85% mela2008 mela2008 Cum pot stii care este venitul meu NET pe ultimele 12 luni daca in fiecare luna banii primiti in mana difera?? Din fisa fiscala s-ar putea deduce?? (vezi toată discuția)
Deduceri impozit salarii volar volar Buna ziua, Ce deduceri suplimentare la impozitul pe salariu mai exista ? Stiu ca exista ceva deducere pentru renovari la locuinte . Mai este de actualitate ... (vezi toată discuția)