avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1142 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Retiparire bon: diferente raport Z - registrul de casa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Retiparire bon: diferente raport Z - registrul de casa

Buna ziua,

Am urmatoarea problema: am un magazin pentru care am achizitionat un sistem de gestiune complet, inclusiv calculator si casa de marcat. La sfarsitul fiecarei zile scot raportul Z din casa de marcat si registrul de casa din calculator.
Eu ma ocup si de vanzare si de acte, dar au fost cateva zile in care la magazin a stat sotul meu.
Din oarece motive, el a retiparit cateva bonuri cu valoare destul de mare. Deci comanda de retiparire a bonurilor a fost data din programul de gestiune. Bineinteles ca produsele de pe bonurile retiparite nu au scazut de pe stoc, insa pe casa de marcat si, implicit, pe raportul Z, ele apar ca vandute.
De aici am o diferenta destul de mare, de ordinul sutelor de lei, intre raportul Z si registrul de casa.

Am discutat cu contabila si nu a putut sa-mi ofere o solutie.

Va rog frumos, cum pot remedia aceasta problema?
Care este solutia legala si corecta in situatia prezentata?

Alte discuții în legătură

Casa de marcat trebuie conectata obligatoriu la un pc? carmenbn carmenbn 1.Am achizitionat o casa de marcat si nu stiu exact ce trebuie sa facem mai departe.La magazin nu exista un PC care sa tina evidenta stocului de marfa.Intrarea ... (vezi toată discuția)
Nir la facturi paypoint? gabr2015 gabr2015 buna ziua.va rog o explicatie..sun un if neplatitor de tva. am primit facturi de la paypoint pentru vanzarea de incarcari electronice si nu stiu cum sa le ... (vezi toată discuția)
Evidenta contabila pfa Viorel8891 Viorel8891 Buna ziua,activez ca Persoana Fizica Autorizata si as dori sa aflu ce evidenta contabila sunt obligat sa am daca obtin venituri din activitati comerciale in ... (vezi toată discuția)