avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Nir la facturi paypoint?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Nir la facturi paypoint?

buna ziua.va rog o explicatie..sun un if neplatitor de tva. am primit facturi de la paypoint pentru vanzarea de incarcari electronice si nu stiu cum sa le inregistrez daca trebuie facut nir...nu stiu ce sa fac cu facturile ...?si casa de marcat trebuie facut departament separat pentru incarcari electronice... ?si sumele de la incasari utilitati trebuie inregistrate undeva? ma scuzati sunt un novice in domeniu...va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gabr2015 , utilizator 12:59, 24 Aprilie 2015
La facturile pentru incarcarile electronice nu faceti nir.
Da, la casa de marcat.
Ultima modificare: Joi, 23 Aprilie 2015
george-neagu, moderator
si atunci eu ce fac cu facturile ,le indosariez?si la casa de marcat tin gestiune separata?
Da, facturile le indosariati alaturi de celelalte acte contabile. E bine cum ati gandit ca trebuie facut la casa de marcat.
va multumesc.insa mai am o nelemurire...trebuie sa fac inca un raport de gestiune pentru incarcarcari electronice? si chitantele care depun banii in banca de la incarcari electronice cum le scriu in rjip la rubrica plati numerar sau la plati banca cum e corect ?si scuzati deranjul am intrebat si alti contabili si nu stiu ca nu a lucrat asa.....si care sunt etapele inregistrarii in contabilitate corect?
Nu faceri raport de gestiune pentru ca in acest caz e vorba de prestari servicii de incarcare electronica nu de vanzare cartele cum ar fi acelea cartonate si la care intocmiti nir la intrare in gestiune si le tineti o evidenta a stocului.
In rjip nu treceti banii pe care ii depuneti in contul bancar al intreprinderii individuale. Treceti incasarile zilnice adica raportul z de la casa de marcat si doar plata acelor facturi prin cont. Si bineinteles ce alte plati mai apar in luna, conform doar a documentelor de plata.

Alte discuții în legătură

Inregistrari contabile i.i. -servicii reincarcare cartele telefonie si carduri plati online Dl_Sandu Dl_Sandu Buna ziua, va cer ajutorul in elucidarea urmatoarelor probleme: 1-Detin un aparat de incarcari electronice cartele telefonie mobila , in fiecare saptamana ... (vezi toată discuția)
Contabilitate asociatie familiala vasilelacramioara vasilelacramioara am infiintat o asociatie familiala si va intreb ce documente contabile trebuie sa intocmesc am un magazin (vezi toată discuția)
Evidenta contabila pfa Viorel8891 Viorel8891 Buna ziua,activez ca Persoana Fizica Autorizata si as dori sa aflu ce evidenta contabila sunt obligat sa am daca obtin venituri din activitati comerciale in ... (vezi toată discuția)