avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Protectia consumatorului mai exista??
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Protectia consumatorului mai exista??

Buna seara!

Inainte de Craciun, am cumparat o pereche de bocanci de la firma OTTER din magazinul Unirea. Am intrat in posesia unui "card de fidelitate OTTER" , varat pe gat de catre vanzatoare. Incaltamintea , dupa cum se stie, nu este ieftina la ei si poarta pe eticheta sloganul " None but the best will do?That's why you choose our shoe!"Adica, vor sa spuna;" daca iti doresti cel mai bun produs, de aceea ne alegi pe noi!"
Am purtat-o o singura data si ...i-a sarit o capsa de la siret...
Necajita, m-am intors la OTTER si mi-au incheiat un proces verbal de constatare a defectului, apoi m-au asigurat ca ma vor suna in curand. Am lasat bocancii in ...service, glumea cineva...
Dupa o saptamana, primesc sms sa ma duc la magazin pt a-mi schimba marfa.Zis si facut. Drum la ei...degeaba.Vanzatoarea ma anunta ca pot sa imi aleg ce doresc( alta pereche ) din magazin. Aveau cateva perechi, nimic masura mea. Imi spune ca pot sa comande masura, peste o saptamana. Dezamagita de neseriozitatea si nesimtirea lor( vanzatoarea obraznica, de parca ii ceream ceva de pomana), ii cer sa imi returneze banii, nu mai vreau marfa lor!
Vanzatoarea devine nervoasa, suna o persoana de la "retur" si ma anunta pe un ton arogant ca nu pot sa imi dea banii: musai sa iau un produs de la ei !Imi arata , arogant, tel de la ProtectiaConsumatorului, afisat in magazin,.Sun la PC si...surpriza, mi se confirma ca nu pot primi banii. Am plecat din nou acasa fara bocanci, fara bani , desi s-a anuntat cod galben dev ninsori!
ESTE CORECT???Cine imi garanteaza ca, dupa ce mi-au dat marfa defecta, m-au plimbat de 3 ori in magazin, dsi nu aveau o marfa echivalenta , nu voi primi un alt produs defect?Eu,consumator pacalit, prostit, nu am dreptul sa REFUZ orice tranzactie cu ei si sa imi cer banii inapoi??Multumesc!

PS planganu-ma la serviciu, am mai aflat inca 3 colege cu patanii asemanatoare , tot cu OTTER. Nimeni nu ne poate ajuta???
Ultima modificare: Joi, 5 Ianuarie 2017
CBM, utilizator

Alte discuții în legătură

Garantie incaltaminte delia1983 delia1983 Buna ziua, Am cumparat in urma cu aproximativ 2 luni o pereche de cizme din piele in valoare de 200 RON, cu garantie de 60 zile. La prima purtare s-a ... (vezi toată discuția)
Voucher r.oana r.oana Buna ziua, as avea si eu nevoie de cateva informatii legate de vouchere, deoarece am cumparat o pereche de pantofi, care aveau defect (asta am ... (vezi toată discuția)
In cit timp pot returna o pereche de cizme? Angelinne Angelinne Am achizitionat acum 4 zile o pereche de cisme care au fost ultima pereche si expusa in magazin ...si ajunsa acasa mi-am dat seama ca era probabil ... (vezi toată discuția)