avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fisa de post distribuita pe mail in companie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fisa de post distribuita pe mail in companie

Buna seara,

Un coleg a obtinut fisa mea de post si a distribuit-o pe mail, in companie.
Dupa cate stiu, accesul la dosarul meu personal nu este permis oricui.
Cine se face vinovat?Cel de la HR ca i-a dat-o sau cel care a distribuit-o?
Puteti face referire la un articol din lege privind acest lucru?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: julyet , utilizator 18:40, 9 Ianuarie 2017
Nu exista niciun text de lege care sa reglementeze situatia descrisa de dvs.

Opinia mea este ca , vinovati sunt atat cei de la HR , cat si cel care a distribuit-o.
Buna seara,

Nu se poate invoca faptul ca persoanele care au acces la dosarele personale au obligatia de a pastra confidentialitatea datelor? Ca dosarul personal al salariatului nu se poate accesa de oricine? Legea dateleor cu caracter personal 677/2001?
Va rog sa imi raspundeti daca pot face ceva legal impotriva acestor colegi.

Va multumesc, o seara placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

date cu caracter personale solicitate abuziv ? cassy cassy Buna seara ! intr-o cerere de \"deschidere cont piete de capital\" (accesorie contractului de prestari servicii pe care intentionez sa il semnez cu un ... (vezi toată discuția)
Confidentialitate nota explicativa marinu30 marinu30 Buna ziua, Mi-a fost ceruta nota explicativa de departamentul juridic la firma unde lucrez si acea nota explicativa a inceput sa circule pe mail-ul firmei ... (vezi toată discuția)
Prelucrarea datelor cu caracter personal cnf 677/2001 OANA GORAN OANA GORAN conform lg 677/2001 e) operator - orice persoană fizică sau juridică, de drept privat ori de drept public, inclusiv autorităţile publice, instituţiile ... (vezi toată discuția)