avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenirea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenirea

Impreună în căsnicie am vândut apartamentul proprietate personala in 2007,In acel an am construit o casa pe pământul soției,actele ,și hotărârea definitivă a venit după ce am vândut casa mea,ea pe pământul ăsta nu avea nici un act, actele facandule în căsnicia noastră și cu bani noștri.Sotia având un copil din o altă relație,ne având numele meu.Ce drepturi are la casa făcută de mine.?.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 00:19, 6 Ianuarie 2017
Daca casa e construita in timpul casniciei, atunci e bun comun al soților. In functie de venituri, care ce bunuri a vândut, ce procent reprezintă aceste sume din valoarea casei etc urmează a se stabili cota concreta cuvenita fiecarui sot la partaj.

Buna seara
Copilul din afara casatoriei are dreptul sa-si mosteneasca mama si, daca nu mai exista alti copii, el va mosteni 3/4 din teren. In privinta constructiei este de discutat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire bună ziua! am nevoie de un sfat, vă rog frumos! de ... izabelalungu izabelalungu Bună ziua! Am nevoie de un sfat, vă rog frumos! De un an mi.am părăsit soțul ,cu care am trait 25 de ani si cu care am 2 copii majori. El are un ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am nevoie de un sfat, vă rog frumos! de un an mi.am ... izabelalungu izabelalungu Bună ziua! Am nevoie de un sfat, vă rog frumos! De un an mi.am părăsit soțul ,cu care am trait 25 de ani si cu care am 2 copiii majori. El are un băiat ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate + partaj (casã) nina49 nina49 Bună la toti Vă rog să mă ajutati ,am din nou nevoie de sfaturile voastre . Sotul a mostenit un lot de pămînt de la bunica ,unde am începăt să ... (vezi toată discuția)