avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Am nevoie de un sfat, vă rog frumos! De ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Am nevoie de un sfat, vă rog frumos! De un an mi.am ...

Bună ziua!
Am nevoie de un sfat, vă rog frumos!
De un an mi.am părăsit soțul ,cu care am trait 25 de ani si cu care am 2 copiii majori. El are un băiat din altă căsatorie, tot major. Nu am divorțat legal , si nu am vrut nimic din ce a fost in gospodarie, dar as vrea sa fac un act prin care tot ceea ce mi s.ar cuveni mie( după divort) sa trec pe numele copiilor mei. Cum pot face sa renunț la drepturile mele( casă, pământ) in favoarea copiilor mei făra prea multe procese partaje . Eu as putea divorta fara sa cer partea mea dar apoi copiii mei vor imparți in mod egal cu fratele vitreg casa in care s.au nascut si am muncit .
Casa este construita cu 2 ani inaintea casatoriei noastre si este pe numele sotului apoi am fost trecuta si eu pe rolul primariei.
Vreau ca fiul lui sa mosteneasca cota parte din jumătatea soțului meu , nu din intreaga mostenire care este.
Mulțumesc pentru un eventual raspuns.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:15, 2 Ianuarie 2023
as putea divorta fara sa cer partea mea dar apoi copiii mei vor imparți in mod egal cu fratele vitreg casa in care s.au nascut si am muncit .



Și nu vi se pare corect? Era casa tatălui lui, dinainte sa va cunoască pe dvs. În plus, când l-ati luat, stați ca are un copil.
Nu aveți ce sa dați copiilor dvs. Imobilul a fost dobândit de soț, anterior căsătoriei. Deci e bunul lui propriu. Dvs nu aveți nimic
Rolul de la Primarie nu e act de proprietate
Ultima modificare: Luni, 2 Ianuarie 2023
raluk0207, utilizator
Stați un pic.....! Casa nu a fost a tatălui său , am scris că a fost constuiă cu 2 ani inainte de a ne căsatori , de el si da el este proprietar , iar copii mei sunt cu el făcuți. Am conviețuit cu el 25 de ani si mi.am adus aportul meu financiar 25 de ani ..bunurile nu devin comune?
Copiii noștri (din această căsătorie) ar trebui să ne moștenească pe amândoi , si pe mine si pe el) ce.mi revenea mie ca parte după divorț voiam să primească copii mei , cat traiesc eu .Apoi după ce el nu va mai fi , partea lui să se împartă la 3 copii căt are, de fapt.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Casa nu a fost a tatălui său , am scris că a fost constuiă cu 2 ani inainte de a ne căsatori , de el si da el este proprietar , iar copii mei sunt cu el făcuți. Am conviețuit cu el 25 de ani si mi.am adus aportul meu financiar 25 de ani ..bunurile nu devin comune?


Nu. Nici daca ati fost casatoriti 100 de ani.
Bunurile dobândite anterior căsătoriei sunt bunuri proprii.
Casa a fost construita de soț, cu 2 ani înainte sa se însoare cu dvs.
Deci e numai a lui.
Dvs nu aveți niciun drept, în caz de divorț.
Aveți doar un drept de creanță pentru îmbunătățirile aduse, cu condiția sa le puteți dovedi (cu chitanțe, facturi, martori etc.)
Dar asupra casei, nu aveți niciun drept. Casa nu va fi inclusa la partaj.
Așadar, în momentul de față nu aveți ce sa lăsați copiilor dvs.
Nu exista "partea mea".
Ultima modificare: Luni, 2 Ianuarie 2023
raluk0207, utilizator
Daca vreti o bucatica, nu divortati si veti mosteni 1/4 daca moare inaintea dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire bună ziua! am nevoie de un sfat, vă rog frumos! de ... izabelalungu izabelalungu Bună ziua! Am nevoie de un sfat, vă rog frumos! De un an mi.am părăsit soțul ,cu care am trait 25 de ani si cu care am 2 copii majori. El are un ... (vezi toată discuția)
Partaj Roxbageac Roxbageac Mama mea este casatorita de 9 ani cu un barbat cu doi copii dintr-o casnicie anterioara. Copiii lui in urma divortului au ramas la mama si sotul mamei le.a ... (vezi toată discuția)
In cazul unui divort finalizat cu 2 copii minori,copii avand ... ANDRA210221 ANDRA210221 In cazul unui divort finalizat cu 2 copii minori,copii avand domiciliu la casa construita in timpul casatoriei intre mine si fostul sot fiind bun comun,. ... (vezi toată discuția)