avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj

Mama mea este casatorita de 9 ani cu un barbat cu doi copii dintr-o casnicie anterioara. Copiii lui in urma divortului au ramas la mama si sotul mamei le.a lasat casa si le.a platit pensie alimentara. Mama ma are pe mine tot dintr-o casnicie anterioara, impreuna nu au copii. S-au casatorit legal si au construit o casa pe terenul lui pe care il avea dinainte de casatoria cu mama. Daca mama divorteaza, copiii lui mai au vreun drept sau se imparte casa doar intre ea si sotul ei?
Cel mai recent răspuns: Roxbageac , utilizator 22:37, 28 Decembrie 2018
Daca e vb de partaj, bunurile se impart intre fostii soti, copiii, nu au legatura cu asta.
Daca sotul mamei ar deceda, sigur ca ar fi mostenit de mama ( daca ii e sotie la data decesului lui) si de copiii lui
Multumesc! Mama se gandea ca s.ar impartii bunurile intre ea, cei 2 copii ai lui si el. Si ca lor le.ar revenii 3 sferturi si ei doar un sfer.
Mama are 1/2 partea ei si are si partea cuvenita in urma decesului sotului.
Multumesc! El traieste si vor sa divorteze. Am inteles ca bunurile se impart strict intre mami si sot nu si intre copiii lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand devin bunurile proprii,bunuri comune ale sotilor? VIOLETTUTZA VIOLETTUTZA inaintea casatoriei fiecare dintre soti avea cate un imobil.dupa cat timp de la casatorie devin bunuri comune?in ce proportii se impart acestea intre sotie si ... (vezi toată discuția)
Impartirea casei dupa decesul tatalui. cat este cota parte a copiilor? Raluca7 Raluca7 Buna ziua sunteti amabili sa ma edificati in legatura cu cota parte care-mi revine din casa in urma decesului tatalui. mentionez ca mai am un frate si ... (vezi toată discuția)
Partaj ioan grigore ripa ioan grigore ripa Tatal decedat din 1996...mama in viata.Cei doi au dobindit impreuna un apartament in care au trait impreuna cu cei 4 copii.Mama divorteaza..iar apartamentul ... (vezi toată discuția)