avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cand devin bunurile proprii,bunuri comune ale sotilor?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cand devin bunurile proprii,bunuri comune ale sotilor?

inaintea casatoriei fiecare dintre soti avea cate un imobil.dupa cat timp de la casatorie devin bunuri comune?in ce proportii se impart acestea intre sotie si copii sotului,proveniti dintr-o casatorie anterioara?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:55, 22 Februarie 2010
Nu exista vreo prevedere legala confrom careia bunurile proprii devin comune dupa o anumita vreme . Insa sotul care doreste, poate dona din bunurile sale proprii celuilalt sot.
NU devin niciodata bunuri comune.
Se impart dupa decesul proprietarului.
Daca nu a murit nici unul dintre soti, nu se impart la nimeni, iar daca divorteaza, fiecare ramane cu bunul propriu, doar cele comune se impart, iar copiii, indiferent din ce casnicie, cat timp parintele e viu, nu primesc nimic. Doar dupa deces.
Da, asa cum s-a arata si mai sus bunurile nu vor deveni niciodata comune si nu se vor imparti in conditiile descrise de dvs.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire bunuri dinainte de casatorie ungcor ungcor Sunt casatorita de 2 ani si posed 2 apartamente cumparate inainte de casatorie, inclusiv apartamentul in care locuiesc cu sotul. Din casnicie a rezultat ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu mama vitregă. care sunt cotele moștenitorilor? Istvan.S Istvan.S Bună. A murit socru care avea 3 copii (din prima căsnicie ) și nevasta care este mama vitregă a copiilor (nevastă din a doua căsnicie). Socru a dobândit ... (vezi toată discuția)
As dori sa stiu... Stefan_ Stefan_ Sunt casatorit de 3 ani. Am 2 copii majori dintr-o casatorie anterioara. Apartamentul si autoturismul sunt bunuri proprii dobandite inaintea acestei casatorii. ... (vezi toată discuția)