avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Un sfat va rog
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Un sfat va rog

Contract de vanzare- cumparare incheiat intre doua societati comerciale.
La termenul de livrare convenit, cumparatorul nu vine sa-si ridice marfa. Termenul pentru plata marfii era de 10 zile de la livrare. Eu, vanzator, in aceasta situatie ce pot face? Pot pretinde pretul?
Cel mai recent răspuns: timi , utilizator 16:09, 4 Septembrie 2009
Parerea mea este ca puteti pretinde doar eventuale penalitati pentru intarzierea ridicarii marfii, dar atat timp cat dvs nu ati predat marfa nu puteti pretinde pretul.

Cu stima
av. Gheorghe Alexandru
Va multumesc pentru raspuns. eu sunt gata de predare, cumparatorul in ciuda instiintarii mele nu vine sa-si ridice marfa, cum pot eu actiona?
Dupa parerea mea, ar fi de actionat in instanta pe "obligatia de a face" adica sa-si ridice marfa comandata, pt care are si contract.
Inocentia
Daca nu se ajunge la o intelegere amiabila (care ar fi de preferat), aveti posibilitatea de a-l actiona in instanta - obligatia de a face (de a ridica marfa), pana atunci insa nu puteti pretinde pretul, insa puteti cere contravaloarea costului depozitarii...depinde si ce clauze cuprinde contractul fata de aceasta situatie!
Multumesc, dupa obtinerea unei hotarari judecatoresti, voi putea apela la executor pentru punerea in executare a respectivei hotarari care il obliga la ridicarea marfii pe cumparatorul meu.

Alte discuții în legătură

Daune cominatorii emil6702 emil6702 Ce sunt daunele cominatorii si cand se pot solicita? (vezi toată discuția)
Ignorarea sentintei marfan marfan buna ziua, am castigat un proces, am investit sentinta cu formula executorie, primarul respectiv care trebuie s-o puna in aplicare zice ca asa ceva nu se ... (vezi toată discuția)
Daune cominatorii omatcons omatcons Bună seara. Sunt în posesia unei hotărâri judecătoreşti irevocabile investită cu titlu executoriu contra instituţiei Primarului, pentru obligaţia de ... (vezi toată discuția)