avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce putem face - probleme cu salariul administratorului ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce putem face - probleme cu salariul administratorului asociatiei de proprietari

In asociatia noastra,ne confruntam cu o situatie deosebita,pe care nu prea stim cum sa o gestionam(precizez ca eu sunt presedintele acestei asociatii).Pe scurt:noi avem angajat pe post de administrator un domn capabil,o persoana care are CIM cu salariul minim pe economie,remuneratie pe care chiar o merita.Problema este ca,acum,cand va creste acest minim pe economie,catica membri ai C.Ex,ameninta cu dizolvarea asociatiei daca domnul in cauza nu renunta la acest salariu,motivand ca avem cheltuieli prea mari cu plata acestei platiAm citit legea 230 si hg1588 si am constatat ca acesta nu este un motiv temeinic pentru a dizolva aceasta asociatie.Fac mentiunea ca acesti domni care agita apele,locuiesc intr-un imobil ce are datorii acumulate catre asociatie de 23000 lei si ar cam dori ca,daca nu reusesc dizolvarea,atunci sa migreze catre o alta asociatie.Intrebarrea mea este:exista vreun motiv ca cei cativa sa poata distruge aceasta asociatie?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 10:27, 8 Ianuarie 2017
Pentru salariul primit lucreaza 8 ore/zi?
Cei care vor sa migreze in alta asociatie o pot face numai in conditiile in care migreaza si cu datoriile aferente.
conform noii legislatii de ce nu-l angajati cu norma partiala 1,2,3,4,5 ore/zi (alegerea va apatine)
Da,pentru minimul pe economie lucreaza 8 ore/zi
Ii pastrati salariul si ii micsorati timpul de lucru 4 ore/zi, 2 ore/zi, etc.. Asa multumiti pe toata lumea!
Nu stiu ce dimensiuni are asociatia (cate scari, cate apartamente) dar la prima vedere norma intreaga nu se justifica. Refaceti fisa de post pe un numar adevat de ore -spre exemplu poate lucra si 20 ore pe luna iar salariul se ajusteaza corespunzator raportat la numarul de ore.

Cu privire la dizolvarea asociatiei, aceasta nu este simpla, iar atunci cand este initiata de restantieri este cu atat mami simplu de blocat in instanta.

Alte discuții în legătură

Salarii ivanvintilica ivanvintilica Cu respect va rugam sa ne spuna si noua , cam ce salariu trebuie sa ia administratorul si presedintele (orientativ), intr-o asociatie de proprietari cu 140 de ... (vezi toată discuția)
Salariu femeie de serviciu Elidor Elidor Buna ziua, pentru o femeie de serviciu care activeaza doar pe 1 scara din 3 ale unei Asociatii de proprietari, 1.la conventia civila ce se incheie, ce dari ... (vezi toată discuția)
Care e modul de calcul al indemnizatiilor de pe lista de plata a intretinerii afisata la avizier ? asa123 asa123 Rog pe forumiștii cu experiență să ne arate modul de calcul al Indemnizațiilor (Salariilor) de pe lista contabilă de plată a Întreținerii afișată la ... (vezi toată discuția)